Aluminium schuifdeur

Een schuifdeur is voor in veel huizen een geweldige aanvulling. Je creëert hiermee een weids uitzicht en geniet ook nog van veel gemak. Kies je specifiek voor een aluminium schuifdeur? Dan geniet je van nóg meer voordelen. Op deze pagina lees je alles over aluminium schuifdeuren, inclusief de belangrijkste voors en tegens.

Wat is een aluminium schuifdeur precies?

Een schuifdeur is een zeer handige deur; het is te vergelijken met een schuifpui. Je kunt deze type deuren makkelijk open en dicht schuiven. Schuif je de aluminium schuifdeuren helemaal dicht? Dan komt er geen frisse lucht in je woning, geniet je van een prima isolatie en geniet je van een strakke uitstraling.

Schuif je de deuren helemaal open? Dan geniet je van veel frisse lucht, van een weids uitzicht en van veel gemak. Je creëert met een schuifdeur bijvoorbeeld een ruime doorloop van je tuin naar je terras.

Een aluminium schuifdeur is een speciaal type schuifdeur. De werking van de schuifdeur is hetzelfde, maar de deur is dus specifiek van aluminium vervaardigd. Dat zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar ook voor tal van andere voordelen.

Aluminium Schuifdeur
Aluminium Schuifdeur
Aluminium Schuifpui
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur

Wat zijn de voordelen van een aluminium schuifdeur?

De keuze voor een aluminium schuifdeur is een meer dan logische keuze. Dit heeft met onderstaande voordelen te maken.

Je hebt alle touwtjes in eigen handen

Bij een schuifdeur van aluminium heb je alle touwtjes in eigen handen. Dit komt voornamelijk doordat je de schuifdeur dus zelf makkelijk open en dicht kunt schuiven. Je creëert hiermee niet alleen de gewenste doorloop, maar ook de gewenste frisse lucht. Ook is het hiermee mogelijk om juist meer of minder zonlicht in je woning te verkrijgen.

Je geniet van een strakke uitstraling

Met een aluminium schuifdeur geniet je ook nog van een strakke uitstraling. Je kunt dit deels vergelijken met staallook schuifdeuren. Die deuren zijn ietwat industrieel om te zien, terwijl de schuifdeuren van aluminium juist strak zijn om te zien. In een moderne woning zijn aluminium deuren zodoende een prima keuze.

Je geniet van een jarenlange levensduur

Wist je dat aluminium duurzamer materiaal is dan bijvoorbeeld hout? Hout kan gaan rotten, terwijl je hier bij aluminium niet bang voor hoeft te zijn. Als je voor een schuifdeur van aluminium kiest, ben je simpelweg van een prima kwaliteit verzekerd.

Schuifdeuren van aluminium zijn bijvoorbeeld tegen alle weersomstandigheden bestand. Ook hoef je niet bang te zijn dat het materiaal gaat verkleuren. Nee, als je nu voor bijvoorbeeld zwarte schuifdeuren van aluminium kiest, zijn deze schuifdeuren over 10 jaar nog steeds zwart.

Prima isolatiewaarde

Kies je voor een aluminium schuifdeur? Dan hoeft de schuifdeur uiteraard niet altijd open te staan. Zodra je de schuifdeur dichtschuift, geniet je bijvoorbeeld van meer stilte in je woning. Ook geniet je in dat geval van een betere isolatie. Ook in de wintermaanden heeft een aluminium schuifdeur hierdoor een flinke meerwaarde.

Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifpui zelf plaatsen
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur

Configureer uw kozijn!

Wat zijn de nadelen van een aluminium schuifdeur?

Moet je bij een schuifdeur van aluminium ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat is zeker het geval. Je moet even goed stilstaan bij deze zaken:

 Extra verstervingen

–      Een aluminium schuifdeur heeft extra verstevigingen nodig. Dit heeft te maken met het feit dat aluminium lichter is dan hout en staal. Doordat de schuifdeur vrij licht is, heeft ‘ie enkele extra verstevigingen nodig.

Is het betaalbaar?

–      Een aluminium schuifdeur is niet de goedkoopste soort schuifdeur. Indien je een aluminium schuifdeur van de beste kwaliteit koopt, ben je hier een klein fortuin aan kwijt. Schuifdeuren van aluminium zijn in ieder geval duurder dan schuifdeuren van bijvoorbeeld hout.

Wat kosten aluminium schuifdeuren?

Heb je interesse in een deur van aluminium? Als je specifiek voor een schuifdeur van aluminium wilt gaan, moet je meerdere offertes opvragen.

Het is namelijk een feit dat de prijzen van aluminium schuifdeuren nogal uiteenlopen. Je kunt hier een paar honderd euro aan uitgeven, maar je kunt hier ook een paar duizend euro aan uitgeven.

Dit komt vooral doordat veel factoren van invloed op de prijs zijn:

De maatvoering

–      De afmetingen. Kies je voor schuifdeuren met behoorlijke afmetingen? Dan betaal je meer voor de schuifdeur dan als je voor een kleinere variant zou gaan. Dit is logisch en is ook bij bijvoorbeeld een kozijn het geval. Kies in ieder geval voor een op maat gemaakt aluminium schuifdeur.

Glas

–      Het soort glas. Voor welk type glas wil je gaan? Spreekt mat glas je aan? Of heb je liever gehard veiligheidsglas? Bij aluminium schuifdeuren kun je nu eenmaal uit meerdere type glas kiezen.

Soorten

–      Soort schuifdeur. Wil je een enkele schuifdeur van aluminium hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een dubbele schuifdeur van aluminium? Voor een dubbele schuifdeur moet je uiteraard meer geld betalen.

Plaatsing

–      Montage. Voor het monteren van een schuifdeur moet je ook een xxx bedrag betalen. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het soort montage, maar ook de kosten van de installateur.

Zijn aluminium schuifdeuren aan te raden?

Ja, aluminium schuifdeuren zijn zeker aan te raden. De deuren brengen een prachtige uitstraling met zich mee, gaan jarenlang mee en bieden ook nog veel gemak. Je kunt simpelweg alle kanten op met een schuifdeur van aluminium.

Voordat het zover is, moet je goed over je wensen nadenken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de verschillende soorten aluminium schuifdeuren. Kijk ook goed naar de afwerking, de kleur en de afwerking.

De keuze voor een schuifdeur van aluminium is voor op de korte- en lange termijn de beste keuze.

Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur
Aluminium Schuifdeur

Configureer uw kozijn!