Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Goedkope Aluminium schuifpui

Bent u op zoek naar een goedkope aluminium schuifpui?

Een goedkope aluminium schuifpui is een goede aanvulling voor uw woonkamer. Een schuifpui zorgt ervoor dat u de woonkamer gemakkelijk kunt verbinden met uw tuin. Vooral bij mooi weer, kunt u de schuifpui geheel openen en haalt u als het ware de tuin naar binnen. Maar ook bij minder mooi weer, kunt u door de grote glaspanelen, ook met een gesloten schuifpui optimaal van uw tuin genieten. Een schuifpui haalt ieder obstakel tussen de woonkamer en de tuin weg. Bovendien krijgt u voldoende licht binnen en zal dit vooral kleinere woonkamers optisch groter maken.

Waarom kiezen voor een aluminium schuifpui?

Bij het kiezen van een schuifpui heeft u keuze uit verschillende soorten materialen. Hout wordt vooral veel gebruikt bij authentieke huizen in wat klassiekere stijl. Kunststof is momenteel het meest gekozen materiaal voor een schuifpui. Het voordeel hiervan is dat kunststof onderhoudsvrij is en dat kunststof ook in een houtlook geleverd kan worden. Maar wilt u echt een opvallende en zeer stijlvolle schuifpui? Kiest u dan voor een aluminium schuifpui. Hoewel aluminium wel eens als ‘kil’ wordt aangemerkt, past het materiaal juist uitstekend in bijvoorbeeld zeer moderne woningen. Daarnaast biedt aluminium veel voordelen. Aluminium is namelijk een erg licht materiaal. Hierdoor zult u nooit moeite hebben om de schuifpui te bedienen. Ondanks het lichte gewicht, is aluminium ijzersterk en kunt u profiteren van mooie slanke profielen. Net zoals kunststof is aluminium volledig onderhoudsvrij en uitermate duurzaam.

goedkope aluminium schuifpui

Kiest u voor een aluminium hefschuifpui of een kiepschuifpui?

U heeft ook nog eens de keuze uit twee verschillende technieken om de schuifpui te openen. Kiest u voor een hefschuifpui, dan draait u aan de binnenzijde een hendel om, waarna het schuivende gedeelte los komt en omhoog getild wordt. U kunt nu heel gemakkelijk de pui naar de zijkant trekken. Een kiepschuifpui werkt net iets anders. Bij het omdraaien van de hendel, trekt u het schuivende gedeelte eerst naar binnen. Vervolgens kunt u de schuifpui naar de zijkant schuiven. Een voordeel van dit systeem is dat de schuifpui gemakkelijk in een ventilatiestand gezet kan worden. Een nadeel is dan weer dat een kiepschuifpui door meer bewegende onderdelen wat onderhoudsgevoelig is.

De kleur van een aluminium schuifpui

Het is mogelijk om een aluminium schuifpui in de originele kleur van het aluminium te laten. Er zijn veel interieurstijlen waarbij deze kleur goed aansluit, zoals een industrieel interieur. Maar een aluminium schuifpui kan ook in andere kleuren geleverd worden. Let u hierbij wel op, dat als u van interieur veranderd, u de kleur van een aluminium schuifpui niet kunt wijzigen. Het beste is daarom om te kiezen voor een neutrale kleur. Het is overigens ook mogelijk om voor de binnenzijde van het profiel een andere kleur te kiezen dan voor de buitenzijde van het profiel.

Een aluminium schuifpui hoeft niet duur te zijn

Een aluminium schuifpui is in de regel duurder dan een kunststof schuifpui, maar de uitstraling is wel veel beter. Toch hoeft een aluminium schuifpui niet overdreven duur te zijn. Neemt u alle voordelen van aluminium, dan zult u zien dat het de investering zeker ten goede komt. Uiteraard kunt u het zelf ook duurder maken, door allerlei extra’s, zoals driedubbel glas in plaats van dubbelglas, extra slanke profielen of ventilatieroosters. Een ding is zeker: ook een goedkope aluminium schuifpui zal zowel de uitstraling als de waarde van uw woning verhogen.