Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui zelf plaatsen

Het plaatsen van een aluminium schuifpui is in vele opzichten een nauwkeurige taak. Hierbij is het belangrijk dat er zorgvuldig door middel van opbouw aan kennis, handelingen worden uitgevoerd. Het zelf plaatsen van aluminium kozijnen klinkt wellicht als een spannende klus, maar met behulp van de juiste afmetingen, en de juiste producten kan dit gehele proces toch iets meer simpel worden en zorgen voor geld besparing.

Een aluminium schuifpui zelf plaatsen vereist precisie, geduld en een goed plan van aanpak. Met een eenvoudige stappenplan om op de juiste manier een schuifpui te installeren kun je de waarde van je woning verhogen en tevens bespaar je geld door zelf de aluminium schuifpui te plaatsen. Tenslotte kan iedereen een aluminium schuifpui zelf plaatsen.

 

aluminium schuifpui zelf plaatsen

Wat je moet weten om een aluminium schuifpui zelf te plaatsen

 

Kennis

Een aluminium schuifpui zelf plaatsen is niet zo ingewikkeld als wordt ingeschat. Bij het plaatsen van een aluminium schuifpui is het van belang om een team te hebben die verstand heeft van klussen en in staat is om de schuifpui te tillen. Een sterk team dat helder kan nadenken in de omgeving van een plaatsing.

Het is erg belangrijk om kennis op te bouwen over aluminium schuifpuien of aluminium kozijnen voordat er handelingen worden uitgevoerd. Zo is het erg belangrijk om bij een aluminium schuifpui eerst de eigenschappen van het product onder ogen te krijgen en met behulp van deze eigenschappen handelingen te ondernemen.

Aluminium kozijnen hebben andere eigenschappen dan kunststof kozijnen. Het realiseren van deze verschillen is belangrijk bij het plaatsen en voorbereiden van de plaatsing.

 

Kwaliteitsnormen

Zo hebben verschillende soorten schuifpuien specifieke eigenschappen waar aandacht aan besteed zal moet worden, zoals het verschil tussen kunststof schuifpui en aluminium schuifpui. Kwaliteitsnormen zijn uiteraard een belangrijk onderdeel bij het overwegen van het product.

Voldoet de pui aan alle kwalteitsnormenzoals:

 • Veiligheid

 • Goed isolerend

 • Inbraakwerend

 • Kleurmogelijkheden

 • Waterafstotend

 • Geruisloos en makkelijk in gebruik

 • Geeft hij de unieke uitstraling van licht en ruimte

 • Onderhoudsgemak

 

Maten

Voor het plaatsen van een nieuwe schuifpui is het vereist om de juiste maten te hebben om de montage zo eenvoudig en soepel te laten verlopen. Zodra er onjuiste maten worden gebruikt kunnen er complicaties ontstaan tijdens het monteren en kan het monteren van de schuifpui lastiger worden.

 

Aluminium schuifpui zelf plaatsen

Tips schuifpui plaatsen

Tips in het algemeen zijn voornamelijk gebaseerd op het bestelproces van een schuifpui. Hierbij is het belangrijk om achteraf na de bestelling controles uit te voeren. Een controle over de maten die worden weergeven op de orderbevestiging en de werkelijke maten bij het inmeten. Deze maten horen gelijk aan elkaar te zijn.

Deze stap zal de moeite waard zijn achteraf! Foutieve maten zullen het gehele proces lastiger maken en eventueel zelfs verlengen.

 

Toegankelijkheid bij een schuifpui plaatsen

Ook is het van belang om de toegankelijkheid te controleren en te analyseren, om te realiseren of er hulp vereist is.

Kunnen de aluminium schuifpuien zonder problemen gebracht worden bij de plaats in kwestie of zal het demontabel geleverd moeten worden? Ook is er mogelijk extra extern hulp vereist zoals een hijskraan.

 

Neem de tijd om jouw aluminium schuifpui zelf te plaatsen

 

Geen haast!

De schuifpui plaatsen vereist het gedeeltelijk openbreken van de woning. Bij dit soort situaties is het erg belangrijk om te realiseren voordat je aan de slag gaat dat dit een nauwkeurige taak is. Hierbij is haasten geen goede keuze. Haasten zou kunnen zorgen voor kleine fouten tijdens het monteren.

 

Slopen

Het slopen van de benodigde delen van de woning is een delicaat onderdeel van het gehele proces. Bekijk rustig wat er wel of niet gesloopt hoort te worden zo goed mogelijk dat de schuifpui goed past. Hierover kunnen uiteraard vragen gesteld worden of advies gevraagd worden aan een vakman/professional voor de beste uitvoeringen.

 

Nette omgeving

Verwijder al het glas zorgvuldig van de glaslatten voor de plaatsing. Haal de tussendorpels en stijlen indien aanwezig eruit, de kozijnankers kunnen met een slijptol worden afgeslepen.

Zorg ervoor dat de omgeving is opgeruimd en schoon is om de aluminium schuifpui te plaatsen. Maak alles goed schoon nadat het sloopwerk is gedaan en voordat je gaat beginnen met het plaatsen van de nieuwe pui.

 

Aluminium schuifpui zelf plaatsen

Stappenplan

Na alle voorbereiding kan de installatie van de aluminium schuifpui van start gaan, dit proces kan binnen een dag afgerond worden. Dit kan van start gaan na het demonteren en schoonmaken.

Na het afronden van de montage van de schuifpui moet de schuifpui afgesteld en afgewerkt worden en het schuifdeel gemonteerd worden.

Aandachtspunten

 • Het schuifdeel passend plaatsen

 • Schuif de pui voldoende open en dicht tijdens het plaatsen, voordat hij gemonteerd wordt

 • Zorg dat de naden tussen de schuifdeel en het kozijn gelijk blijven en controleer of het recht staat

 • Controleer of de pui waterpas loopt met de muur, ook parallel

 • Meet de afstand van de binnenzijde van de muur tot aan de kozijnhoeken. Zorg dat de afstanden gelijk zijn

 • Plaats de glasplaat in de aluminium schuifpui, mocht dat nodig zijn

 • Tochtbanden plaatsen

 • Glaslatten plaatsen

 

Afwerking

Afronden

Bij de afwerking is het belangrijk om ieder puntje af te gaan en te controleren of alles op zijn plek zit. schuift alles soepeltjes, sluit alles aan zoals het hoort, controleer alle sloten, scharnieren en klinken. Controleer of alle tochtwerende strips netjes op zijn plaats zitten. Als nodig alles nasmeren.

Als laatste stap voor de afwerking wordt er gebruik gemaakt van een siliconenkit voor de randen van de schuifpui. Dit wordt gedaan voor een stevige isolatie. Zo kunnen ook eventuele gaatjes en oneffenheden met dichtmiddel opgevuld worden.

Een aluminium schuifpui zelf plaatsen vereist zoals eerder aangegeven bouwtechnische kennis over gevel werk, het is een nauwkeurige taak maar kan met behulp van onderzoek en advies zorgen voor het besparen van geld.

Een schuifpui makkelijk aanschaffen is één zaak, maar het belangrijkste blijft een schuifpui kiezen die degelijk is en bovenop zich gemakkelijk laat plaatsen.

 

Extern hulp

Zo is het toch mogelijk dat u niet in staat kan zijn om het zelf een aluminium schuifpui te plaatsen, dit is een specialistische klus ten slotte. In dit soort gevallen is er een mogelijkheid om een erkend bouwbedrijf in te schakelen voor benodigde expertise en hulp bij het laten plaatsen.

 

 

Aluminium schuifpui zelf plaatsen
Aluminium schuifpui zelf plaatsen
Aluminium schuifpui zelf plaatsen