Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
085 301 0 113
Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen
Beoordelingen
HEFSCHUIFPUI
Alles wat u dient te weten over de Hefschuifpui
Wat is een Hefschuifpui?
De hefschuifpui behoort samen met de schuifpui en kiep-schuifpui tot dezelfde familie van schuivende puien. Waar zit dan het verschil bij deze 3 puien? Wel, een hefschuifpui is uitgerust met een hydraulische greep. De PSK of kiep-schuifpui en de schuifpui bezitten dit niet. De hydraulische hendel werkt als een hefboom dewelke het schuivend deel opheft voordat het kan worden bewogen. Bij een kiep-schuifpui dient u de pui eerst in kiepstand of verluchtingsstand te zetten voordat u het bewegende deel kan schuiven. De schuifpui heeft deze optilstand niet en schuift hierdoor heel wat minder soepel . De slijtage aan de rollagers treedt bij de schuifpui al heel snel op.
Waarom Hefschuifpui?
Door het hydraulische mechanisme wat in de hefschuifpui is ingebouwd is deze pui uiterst geschikt voor uitvoeringen met grote glasdelen. Glas weegt zwaar en hoe groter het glasoppervlak hoe zwaarder het glasraamdeel. Het wordt dus een moeilijke klus om dit loodzwaar glasdeel te bewegen. Echter door het ophefmechanisme schuift u het bewegend deel éénvoudig met één vinger van links naar rechts. U zal merken dat er geen enkele weerstand optreedt bij het open en dicht schuiven. Bovendien werkt het bedieningsmechanisme dewelke deze schuivende puien bezitten extra veilig. Er zijn namelijk standaard 3 tot 5 bijkomende sluitingspunten ingebouwd.
Welk type Hefschuifpui kiezen?
Hefschuifdeuren zijn verkrijgbaar in 3 typische uitvoeringen.
Een tweedelige hefschuifpui met linker deel vast en rechter deel schuivend. Met rechter deel vast en linker deel bewegend. Of met beide delen schuivend.
Een driedelige hefschuifpui met linker en midden deel vast en waarbij het rechter deel beweegt. Met rechter en midden deel vast en linker deel bewegend. Linker en rechter deel vast en midden deel dat ofwel naar links ofwel naar rechts kan schuiven. Dit voor wat de 3-delige pui betreft met 1 schuivend deel. Bij uitvoering met 2 schuivende delen zijn volgende uitvoeringen mogelijk. Links & midden schuivend met rechter deel vast. Rechts & midden schuivend met linker deel vast. Wenst u de 3 delen bewegend te maken dan is dit uiteraard ook een optie.
Een vierdelige hefschuifpui waarvan beide midden delen kunnen schuiven en de buitenste delen vast zijn. Een 4-delige pui waarbij alle delen kunnen schuiven.
In welke materialen is een hefschuifpui verkrijgbaar?
Een hefschuifpui kan worden gerealiseerd in hout , kunststof of aluminium. Elk heeft zij specifieke kenmerken. Bij de keuze van het materiaal speel het gevoel dikwijls een invloedrijke rol. Praktisch dient u zich van te gewisse of terugkerend onderhoud een factor is dewelke u al of niet wenst. Gaat u voor een zorgeloze, onderhoudsvrije bewegende pui dan is een kozijn in kunststof of aluminium de ideale keuze. Waarbij in tijd de levensduur en zorgeloosheid van een aluminium hefschuifpui absoluut de bovenhand heeft.
Wat kost een hefschuifpui?
De kostprijs van een hefschuifpui is afhankelijk van het materiaal en de opties die u wenst . In dit voorbeeld zetten we de materialen in combinatie met dubbel isolatieglas naast elkaar. Voor een 2-delige pui 2 meter hoog op 2meter breed betaalt u 3000 à 3500 euro incl. btw voor een houten hefschuifpui uitvoering. Dezelfde schuifpui kost in kunststof 2500 à 3000 euro. Voor de meest kwalitatieve aluminium hefschuifpui telt u de dag van vandaag ook zo’n 2500 à 3000 euro neer.
Wat kost het plaatsen van een hefschuif?
Een hefschuifpui plaatsen is helemaal niet moeilijk . Het is het kozijn dat zich het best leent om te worden gemonteerd door een doe-het-zelver. De meeste aanbieders die bewegende puien verkopen voorzien hu klant veelal met nuttige instructie voor het aanbrengen van de pui. Mocht het u niet lukken om zelf de pui te plaatsen dan kan u altijd beroep doen op een klusbedrijf of op een professionele monteur. De prijzen voor het monteren van een schuifpui liggen gemiddeld tussen de 55 à 75 euro per strekkende meter. Dus voor een pui van 2 meter breed op 2 meter hoog bent u 440 à 600 euro kwijt.
Hoe breed kan een hefsschuifpui zijn?
De breedte van een tweedelige hefschuifpui start bij 1400 mm en kan makkelijk worden geproduceerd tot 4000 mm. Bij een driedelige schuivende pui begint de maatvoering bij 2100 mm tot een maximale breedte van 6000 mm. Bij de vierdelige hefschuifpui begint te breedtemaat bij 2800 mm en is 8000 mm als breedte haalbaar.
Hoe hoog kan een hefschuifpui zijn?
De hoogte van een pui is afhankelijk van het soort materiaal waarvan de hefschuifpui is opgebouwd. Bij kunststof ligt de hoogtegrens op 2800 mm. Bij hardhout en aluminium is 3000 mm zonder enig probleem mogelijk.
Welke zijn de glasmogelijkheden bij een hefschuifpui?
De glassoorten die mogelijk zijn bij een schuivende hefpui zijn uitgebreid. Alhoewel grotendeels de puien worden voorzien van HR++ isolerend glas zijn er heel wat andere mogelijkheden. Dubbel glas 1-zijdig gelaagd, dubbel glas 2-zijdig gelaagd met of zonder zonwerende coating. Al deze glasmogelijkheden in dubbel glas kunnen daarnaast ook worden uitgevoerd in 3-dubbel glas. De kleur van de glasspouw, dewelke standaard licht grijs is kent ook de mogelijkheid om te worden gemaakt in de kleur zwart.
Besluitend!
Afhankelijk van uw persoonlijke smaak en voorkeur kan u opteren voor een hardhouten, kunststof of aluminium hefschuifpui. Wenst u een schuivende pui die levenslang meegaat en nooit onderhoud vereist dan is een aluminium hefschuifpui de absolute aanrader.
In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is het monteren van schuifpuien mogelijk. Vraag onze voorwaarden en offerte voor montage van schuifpuien aan.