Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui isoleren

Waar rekening mee te houden bij een aluminium schuifpui isoleren?

Bij een aluminium schuifpui isoleren zijn er 4 belangrijke factoren waar je specifiek rekening dient mee te houden. We gaan met deze uiteenzetting in op deze vier cruciale elementen en nemen elk onderdeel in detail onder de loep. We hopen alvast dat het je wat bijbrengt in je zoektocht naar een fraaie alu schuifpui met een uitstekende isolatiewaarde.

Welke isolatiewaarde is er van toepassing bij een aluminium pui?

Als we over isolatiewaarde spreken komen er diverse isolatienormen op ons af. We hebben het over  de R-waarde, de K-waarde, de RC-waarde, de Lambda isolatiewaarde en de U-waarde. Wel de enige die hier van toepassing is bij een aluminium schuifpui isoleren, is de U-waarde.

De U-waarde wordt gedetermineerd door de dikte van het materiaal in samenstelling met het soort materiaal, dat voor een kozijn, schuifpui wordt gebruikt. Aan de hand van deze waarde wordt gedefinieerd hoeveel warmte door een m²  van een karakteristiek kozijnonderdeel ontglipt per seconde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.

De isolatie van de profielen

Als eerst element die een aluminium schuifpui isoleren beïnvloedt is  het soort van profiel dat wordt gebruikt bij de productie van de pui. Van nature uit is lucht een goede isolator, vandaar het belang dat een aluminium kozijn profiel dient te bestaan uit diverse  kamers. De meeste profielen bestaan uit drie luchtkamers. Deze zijn onderbroken door rubberen harde delen die koude bruggen vermijden. Met andere woorden, deze thermische onderbrekingen beschermen tegen condensvorming en dragen bij  tot een betere isolatienorm.

Een kozijn dat wordt opgebouwd met dit soort van profielen voldoet reeds uitermate aan uitstekende isolatiewaarde. Uiteraard kan je nog een stapje verder gaan en de luchtkamer opvullen met piepschuim. Hierdoor verkrijg je nog een lagere U-waarde. Opvallend bij dit soort van toepassing is dat deze werkwijze een isolatienorm verwezenlijkt die zelfs beter ligt dan bij kunststof of hardhouten kozijnen.

aluminium schuifpui isoleren

Glasisolatie erg gewichtig bij een aluminium schuifpui isoleren

Een tweede factor bij het isolatieproces van de alu pui is de keuze van  het vensterglas. Het heeft geen enkel nut om te investeren in goede aluminium kozijnen met een fraaie isolatiewaarde, als de u-waarde van het glas niet voldoet. Daarom ga voor HR++ isolatieglas? Dit type glas garandeert je een U-waarde van 1.1 , een uitstekende isolatienorm. Wens je echter tot het uiterste te gaan, kies dan voor HR+++ isolatieglas . Dit triple glas heet een puike U-waarde van 0.6

De wijze van monteren heeft ook invloed op de isolatiewaarde

Het derde aandachtspunt zit hem bij het monteren van de aluminium schuifpui. Ongeacht het feit dat het aanbrengen gebeurt met of zonder stelkozijnen, dient  je erop toe te zien dat er voldoende piepschuim wordt aangebracht om en om het kozijnframe.

Kies een binnenafwerking die voldoet aan de isolatienorm

De manier van afwerking is het vierde en laatste punt waar je dient op te letten. Hier kunnen we onderscheid maken tussen een nieuwbouw project of een renovatie. 99% van de afwerking bij nieuwbouwwoningen wordt er gestuct. Bij deze nieuwe woningen zit er namelijk reeds voldoende isolatiemateriaal  in de spouwmuur.  Als het om een verbouwing gaat, kan je kiezen uit verschillende materialen. Maak je keuze en ga voor een MDF afwerking of een kunststof dag- en kopafwerking. Deze materialen isoleren optimaal en in combinatie met de nodige piepschuimopvulling is dit een ideale toepassing.

In ieder geval nooit kiezen voor metalen of aluminiumelementen voor de binnenafwerking. Alhoewel deze fraai lijken hebben ze een zeer slechte isolatiewaarde die bij aluminium schuifpui isoleren de waarde enorm naar beneden kunnen halen.