Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

 

Andere Kozijnen Offerte?
Vraag Gratis offerte AAN!

Slanke aluminium profielen schuifpuien

Trendy die slanke aluminium profielen schuifpuien

 

Slanke aluminium profielen schuifpuien is hot . Wij Nederlanders houden van trendsetting. We zijn er eigenlijk de nummer één in van de wereld.  Als eerste kwamen we met de kunststofkozijnen gelijkend op hardhout. Nerf kunststofkozijnen , nog steeds een zeer populair product. Daarna kwam de rechte lasverbinding in plaats van de traditionele schuine las.  Dit alles om steeds meer het uitzicht van de houten kozijnen te  benaderen . Kunststof kozijnen perfect gelijkend op hardhouten ramen en deuren maar met alleen maar de voordelen. Geen onderhoud en schildervrij.

Maar soms gaat deze trendsetting een brug te ver zoals met de huidige tendens van aluminium schuifpuien met zeer slanke profielen . Deze trend is er over en wij gaan het hier aantonen dat het idee erachter mooi is maar de praktijk er heel anders uitziet.

Beperkingen schuifpuien met slanke profielen

 

Al jaren worden er alu raamkozijnen en deuren gemaakt in ranke profielen.  Een mooi strakke moderne uitstraling. Kwalitatief hoogstaande producten en in het geheel niets mis mee. Doch de laatste jaren is men die slanke profielen uitvoering ook gaan toepassen op schuifpuien . Dit is echter een evolutie  “ NOT DONE “  en wel om deze redenen :

Alleen realiseerbaar in schuif uitvoering.

Een eerste puntje dat opvalt bij ranke alu puien is het feit dat deze soort schuifpuien niet uitvoerbaar zijn in een hefschuif versie. Logisch want in het smalle profiel kan je het mechanisme van een hefschuif niet plaatsen. Er is een tekort aan ruimte. Dus is de enig mogelijke uitvoering schuif. Dit hypothekeert de levensduur van de pui.

Beknotting van het aantal modellen

Bij de doorsnee producent bestaan een viertal mogelijkheden. Een tweedelige schuifpui waarvan het linker of rechter deel beweegt. Een tweedelige pui waarvan beide delen kunnen schuiven. Een driedelige schuifpui waarbij de buitendelen enkel kunnen bewegen en een vierdelige pui met aan de buitenzijde 2 vasten delen en in het midden 2 schuivende delen. Bovendien zijn er serieuze beperkingen wat de maatvoering van de deurbreedte  betreft. Het maximale gewicht is tevens gelimiteerd.

Een mooie 3-delige pui  van 6 meter waarbij het linker en midden deel schuift kan je in deze soort van profielen al vergeten.

Wat te doen bij glasbreuk

Een andere punt waar blijkbaar nog nooit iemand over nagedacht heeft is het feit dat bij slanke aluminium profielen schuifpuien het glas is vastgelijmd in de puikader. Allemaal goed en wel maar wat ga je dan doen als het glas breekt? Het antwoord is eenvoudig; zeer diep in de geldbeugel tasten om een gespecialiseerde firma te laten komen die dit euvel kan verhelpen.

Plaatsing door een gecertificeerd vakman

Als fervent doe-het-zelver kan je de plaatsing van ranke aluminium schuifpui vergeten. De fabrieken die dit type van pui produceren geven enkel garantie als het door een gecertificeerd monteur is aangebracht. Ook het doorsnee klusbedrijf valt af want de meeste van deze klusbedrijven beschikken niet over dit attest

Zeer gevoelig systeem  en bijzonder duur

Schuifpuien met slanke aluminium profielen zijn enorm gevoelig en dienen bijzonder waterpas te worden geplaatst. De uitvulling dient voor 100 % in orde te zijn. Een millimeter afwijking kan reeds significante problemen veroorzaken.  De aanschaf van een A-merk slanke aluminium profielen pui ligt zo’n 3- à 4 -maal hoger dan bij de robuuste en onverslijtbare aluminium hefschuifpui

Slanke aluminium profielen schuifpuien

Aluminium Hef- schuifpui Configureren

Afsluitend

We praten hier over kwalitatieve  alu schuifpuien met dunnen profielen en niet over overkappingspuien waar de wind en regen zo doorvliegt.

Aluminium schuifpuien dienen voor het leven te zijn en niet onderhevig aan allerlei negatieve punten die werden gecreëerd omwille van het feit dat we graag 2 cm meer glas wensen. Het oogt mooi , maar is zeer gevoelig en 3 x  duurder.  Bij de  aanschaf van slanke aluminium profielen schuifpuien goed nadenken!