Prijs aluminium: hoe wordt dit berekend?

Steeds meer mensen kiezen voor de plaatsing van nieuwe aluminium kozijnen en aluminium ramen ondanks de iets wat hoger liggende aluminium prijs. Dat heeft een goede reden. Aluminium heeft in de eerste plaats een lange levensduur. Het kan tientallen jaren mee.

Daarbij zorgt aluminium voor een moderne uitstraling, wat een geweldige toevoeging is aan je woning. Het zorgt bijvoorbeeld voor een strakke uitstraling en er zijn verschillende uitvoeringen. Gezien de voordelen aluminium kozijnen, is de kans groot dat je nadenkt over een dergelijke plaatsing.

Voordat je een adviseur belt en het proces in gang zet, wil je misschien weten wat de prijs van aluminium kozijnen is. Zo kun je je voorbereiden op de aankomende kosten. In dit blogbericht gaan we onder meer de prijs berekenen en bespreken we de verdere pluspunten.

Aluminium prijs en de aluminium kozijnen markt

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een aluminium kozijn. Dat heeft onder meer met de stijl, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid te maken. Een aluminium kozijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Overzicht ramen voor aluminium kozijnen

Er zijn verschillende soorten ramen waar een aluminium kozijn geplaatst kan worden. Aan de hand van het raamsoort, wordt onder meer de prijs berekend. De volgende ramen komen het meeste voor:

–      Vast raam

–      Kiepraam

–      Val raam

–      Tuimelraam

–      Draaikiepramen

Prijs aluminium
Prijs aluminium
Prijs aluminium
Prijs aluminium berekenen
Prijs aluminium bepalen
Prijs aluminium

Wat zijn de voordelen van aluminium profielen?

Allereerst moet je jezelf afvragen of aluminium kozijnen en deuren voor jou de moeite waard zijn. Past het bij je levensstijl, voorkeur en bij het type huis? Als je daarachter wil komen, is het handig om de voordelen van duurzame aluminium kozijnen te bekijken.

Het is onderhoudsvriendelijk

Dit is de meest voorkomende reden waarom aluminium kozijnen worden verkozen boven kunststof kozijnen. Het materiaal is zeer vriendelijk in onderhoud. Je hebt er niet veel middelen voor nodig. Bovendien hoeft een schilder het niet te onderhouden, zoals dat bij houten kozijnen wel het geval is. Met een zachte doek of borstel kun je het kozijn of de deur makkelijk schoonmaken.

Het is aan te raden om niet meer te gebruiken dan lauw water of een mild schoonmaakmiddel. Hier kun je de meeste aanslag mee verwijderen. Dit voorkomt eveneens schade aan de kozijnen, want dit is niet makkelijk te herstellen.

Het zorgt voor een strakke uitstraling

De stijl van een aluminium kozijn is persoonlijk. Anders dan bij hout, geeft aluminium juist een strakke en moderne uitstraling. Als je deze stijl ambieert, dan is dit het juiste materiaal om te kiezen voor je ramen en deuren.

Het is duurzaam materiaal

Als je er voor kiest om je houten of kunststof kozijnen te vervangen, dan is het belangrijk om de duurzaamheid te bekijken. Hoe lang gaan de nieuwe kozijnen mee? En hoe lang blijven de ramen en deuren schadevrij?

Aluminium heeft de eigenschap zeer duurzaam te zijn. Het kan tientallen jaren mee. Bovendien is het milieuvriendelijk, aangezien het materiaal op den duur gerecycled kan worden. Zo krijg je waar voor je geld.

Zijn aluminium kozijnen en deuren prijzig?

Als je bezig bent met een renovatie of verbouwing, dan maak je van tevoren een prijsopgave. Vaak maak je een berekening van alle kosten die je gaat of verwacht te maken. Dit zijn over het algemeen materiaalkosten. Daarbij moet je ook de kosten van de plaatsing rekenen, omdat de meeste bedrijven werken met een uurtarief. Als het om de kosten aluminium kozijnen gaat; zijn deze prijzig?

Prijsbepalende factoren

Kijkende naar kunststof kozijnen en deuren, dan valt het verschil duidelijk op. Aluminium is gewoonweg prijziger. Dat heeft vooral met de productie te maken. Verder is de prijs van nieuwe aluminium kozijnen en deuren afhankelijk van een aantal aspecten. Deze hebben we op een rijtje gezet:

–      De vierkante meters van het kozijn, deur of schuifpui

–      Het type raam of deur; is het bijvoorbeeld dubbel glas?

–      De exacte aantallen

–      Het soort bedrijf; ieder bedrijf berekent andere kosten voor bijvoorbeeld de installatie

Prijs aluminium berekenen
Prijs aluminium bepalen
Prijs aluminium kennen
Prijs aluminium
Aluminium schuifpui zelf plaatsen
Aluminium schuifpui zelf plaatsen

Configureer uw kozijn!

Duurzaamheid aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn om verschillende redenen razend populair. Dat hebben we in het bovenstaande overzicht al besproken. Kijkende naar de prijs van aluminium kozijnen, is het eveneens belangrijk om naar de duurzaamheid te bekijken. Is het een investering voor de lange termijn of is aluminium naar slechts een aantal jaar al afgeschreven?

Levensduur aluminium kozijnen

In tegenstelling tot kunststof kozijnen, gaat een aluminium kozijn tientallen jaren mee. Aluminium is sterk materiaal dat bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden. Denk aan vocht en wind, maar ook aan zonlicht. Het uv-licht tast het materiaal niet aan, iets wat bij bijvoorbeeld hout en kunststof wel het geval kan zijn.

Daarbij trekt aluminium niet krom en verkleurt het ook niet. Als je voor een aluminium kozijn kiest, dan ben je verzekerd van een lange levensduur en schadevrije jaren.

Want afgezien van het feit dat aluminium nauwelijks onderhoud nodig heeft, is ook de kans op schade relatief klein. Daarmee zijn aluminium kozijnen een prima keus voor iedere huiseigenaar die stijlvolle en duurzame producten wenst.

Aluminium is bijna 100% recyclebaar

Door wat we dagelijks weggooien, zijn er veel grondstoffen nodig om nieuwe producten te maken. Dit heeft nadelige effecten voor het milieu en daarom is het belangrijk om te recyclen. Als je aan aluminium kozijnen denkt, dan denk je waarschijnlijk niet aan recyclen.

Toch worden deze twee aspecten in één ademen met elkaar genoemd, want een aluminium kozijn kun je voor bijna 100% recyclen. Dit betekent dat het materiaal opnieuw gebruikt kan worden, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn.

Daarbij komt dat aluminium kozijnen op zo’n manier recyclet worden, dat de kwaliteit van het materiaal nagenoeg hetzelfde blijft. Als je investeert in een aluminium kozijn, dan ben je ook bewust bezig met het klimaat en dat geeft een goed gevoel.

Goede isolerende eigenschappen van aluminium?

Als je een kozijn wenst dat isoleert en de toch buiten houdt, dan worden aluminium kozijnen over het algemeen niet sterk aangeraden. Zelfs met triple glas. Hoewel het materiaal prima in staat is om de warmte binnenshuis te houden, zijn er andere kozijnen die een betere isolerende waarde hebben. Kunststof is hier het beste voorbeeld van.

Aluminium kozijnen op maat & aluminium prijs online berekenen.

De kosten aluminium kozijnen en deuren kunnen dus verschillen. Daar zijn we al achter gekomen. Door een prijsindicatie kun je de aankomende kosten in kaart brengen en vervolgens berekenen of dit binnen je persoonlijke budget past. Aluminium kozijnen zijn immers prijziger, dan bijvoorbeeld houten of kunststof kozijnen. Hoe kun je de prijs van aluminium nu berekenen?

Online offerte aanvragen voor aluminium kozijnen prijs

Dat kan online. Je kunt in de eerste plaats digitaal offertes aanvragen. In het algemeen is dit kosteloos. Je ontvangt een prijsopgave, waarin alle kosten op een rij staan. De prijs van het aluminium, maar ook van de plaatsing door het bedrijf.

Online berekening

Daarnaast zijn er websites die een berekening maken op basis van de vierkante meters en het aantal kozijnen die vervangen moeten worden. We raden je aan om contact op te nemen met het bedrijf in kwestie. Dit is de manier om aan de juiste informatie te komen. In de meeste gevallen komt een medewerker langs om de kozijnen en deuren in te meten, zodat er vervolgens een berekening gemaakt kan worden.

Kunnen aluminium kozijnen zelf geplaatst worden?

Er zijn steeds meer mensen die de handen uit de mouwen steken. Zij durven klussen in en rondom huis zelf aan te pakken. Hier komen de mooiste creaties uit voort. Hoe zit dit met aluminium kozijnen? Kun je deze zelf maken?

Daar zijn de meningen over verdeeld. In principe is aluminium makkelijk en toegankelijk materiaal, dat je zelf kunt bewerken. Door middel van simpel apparatuur, is het vrij makkelijk om zelf de afmetingen te bepalen en de kozijnen te plaatsen.

Wij willen je echter aanraden om dit niet te doen. Niet iedereen beschikt over de juiste vaardigheid en kennis om een kozijn of deur te plaatsen. Door een ervaren bedrijf in de arm te nemen, weet je zeker dat de afwerking er professioneel uitziet en over de juiste eigenschappen beschikt. Kozijnen en deuren worden op maat gemaakt. Professionals hebben de juiste kennis en tools in huis om dit voor elkaar te krijgen.

Conclusie

De prijs van een aluminium kozijn of deur verschilt en hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van het type raam en van de afmetingen. Het is daarom aan te raden om altijd een offerte aan te vragen. Dit is in de meeste gevallen kosteloos.

Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht van alle kosten, op basis van de juiste afmetingen. De kosten hangen onder meer van de afmetingen, de plaatsing en van het type glas af. Bijvoorbeeld of het om triple glas gaat.

Er zijn mensen die zelf aan de slag gaan met een aluminium kozijn, omdat het materiaal vrij makkelijk is om mee te werken. Wij zouden echter aanraden om dit niet te doen. Door dit uit te besteden aan een professional, weet je zeker dat het eindresultaat wordt zoals jij wil. Met aluminium geniet je van vele voordelen, zoals duurzaamheid en onderhoudsarm.

Veelgestelde vragen over de prijs van aluminium

Wil je aluminium kozijnen laten plaatsen, maar zijn je vragen nog steeds niet beantwoord? We beantwoorden de veelgestelde vragen of de prijs van aluminium en over aluminium kozijnen.

Wat is goedkoper, aluminium kozijnen of hout?

In het algemeen zijn aluminium kozijnen prijziger dan hout of kunststof. Dat heeft onder meer met de productie en de gebruikte grondstoffen te maken. Maar al je breid bent om voor een duurzame en onderhoudsarme optie te gaan, dan zijn aluminium kozijnen zeer aan te bevelen.

Waarom kiezen voor aluminium kozijnen?

Dat is afhankelijk van je eigen voorkeuren en persoonlijke smaak. Aluminium kozijnen worden vooral gekozen om de stijl en de kleuren. Bovendien gaan de kozijnen lang mee, waardoor je de komende jaren niet hoeft na te denken over een renovatie.

Zijn kozijnen noodzakelijk?

Je kunt niet zonder kozijnen. Aluminium kozijnen zorgen ervoor dat het huis geïsoleerd wordt en dat de plaatsing van deuren en ramen een stijlvolle afwerking krijgen.

Prijs aluminium vragen
Prijs aluminium
Beste prijs aluminium

Configureer uw kozijn!