Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui schoonmaken

De aluminium schuifpui schoonmaken: hoe doe je dat slim?

 

Welke voordelen hebben aluminium schuifpuien zoal?

De aluminium schuifpui is de afgelopen jaren bezig aan een stevige opmars in kozijnenland. Terecht en begrijpelijk, want dit soort kozijnen heeft een aantal bijzondere pluspunten die ze onderscheiden van twee andere hoofdtype kozijnen, namelijk houten kozijnen en kunststof kozijnen. In de eerste plaats zijn aluminium schuifpuien enorm sterk en robuust. Ze kunnen daardoor veel hebben – bijvoorbeeld grote zware ruiten van HR+++ glas dragen – en gaan decennialang zonder problemen mee.

Een tweede grote voordeel van de aluminium schuifpui is het feit dat deze er modern en eigentijds uitzien. Ze hebben een strakke afwerking en kunnen daarom zowel in woningen als in bedrijven gebruikt worden. Ten slotte is een van de grote voordelen van een aluminium schuifpui is het feit dat je deze eenvoudig schoon kunt houden. Hoe je dat doet lees je hieronder.

De aluminium schuifpui schoonmaken: hoe vaak moet dit & waarom is dit zo belangrijk?

Het efficiënt schoonhouden van aluminium schuifpuien doe je door de kozijnen vier keer per jaar een korte schoonmaakbeurt te geven. Doe je dit standaard, dan blijft een schuifpui niet alleen mooier, maar gaat deze ook langer mee en functioneren de scharnier en schuifonderdelen van de pui beter. Door vuil en stof in de onderdelen treedt namelijk sneller slijtage op van de belangrijke onderdelen van de pui, zoals de kanteldelen en het scharnierwerk.

Bij kozijnen van aluminium zijn na verloop van tijd vaak donkergekleurde, zwarte vuilvegen zichtbaar, met name op de onderdorpels van de pui, evenals bij de gelaste naden van de pui en bij de ventilatieroosters. Het is belangrijk dat dit vuil tijdig wordt schoongemaakt. Gebeurt dit niet, dan kan deze viezigheid in de kozijnen trekken en de bovenste laklaag van het kozijn aantasten

aluminium schuifpui schoonmaken

Het schoonmaken van de pui: vier stappen

De aluminium schuifpui schoonmaken kun je grondig doen in vier stappen. Een aluminium schuifpui schoonmaken begint met het weghalen van stof en vuiligheid uit de randen en naden van de pui. Dit kun je doen met lauwwarm, schoon water. In de tweede plaats heb je, bij de volgende stap, een goed en niet-bijtend schoonmaakmiddel nodig, evenals een schone en zachte doek. Belangrijk is om voor een universeel schoonmaakmiddel of een allesreiniger te kiezen. Bijtende middelen als chloor, wasbenzine of een bleekmiddel zijn uit den boze. Verder mag je bij het poetsen evenmin een schuursponsje gebruiken, anders beschadig je het kozijn.

Hierna, dat is de derde stap, heb je een speciaal reinigingsmiddel nodig voor aluminium materialen. Dit speciale schoonmaakmiddel, dat te koop is bij elke bouwmarkt, heb je nodig om de vuillagen op de randen van de schuifpui schoon te maken. Ten slotte is er nog één ding nodig, namelijk het afspoelen van de kozijnen met schoon water. Eventueel, of beter gezegd: liever wel, kun je de aluminiumlaag nog insmeren met een vuil- en stofafstotend shampoo. Ook dit middel kun je bij de bouwmarkt kopen. Een dergelijk middel werkt preventief en gaat de vorming van vuil op de kozijnen tegen. Voorkomen is ook bij het onderhoud van schuifpuien nog altijd beter dan achteraf genezen.