Onwaarheden over Aluminium Kozijnen

ONWAARHEDEN OVER ALUMINIUM KOZIJNEN

 

Er bestaan diverse onwaarheden over aluminium kozijnen. In dit artikel gaan we al deze leugens één per één weerleggen. Zodanig gaat u begrijpen waarom de aankoop van Alu kozijnen de beste investering is die u zich kan wensen.

U hoeft geen duizenden euro te spenderen aan aluminium kozijnen als u weet waar u moet zoeken. Zorg ervoor dat u een  betrouwbare partij kan vinden op het internet om uw droom te realiseren. Een goede aluminium kozijnen producent biedt steeds de mogelijkheid op een gratis offerte. Bovendien geeft deze altijd antwoord op al uw vragen.

Aluminium kozijnen worden dikwijls aangeraden aan bezitters van woningen omwille van zijn enorme voordelen. Maar is dit wel zo en hoe zit het met de vooroordelen tegenover aluminium kozijnen. Hier de onwaarheden over alu kozijnen waar het steeds weer over gaat.

 

Dit zijn de onwaarheden over aluminium kozijn die steeds weer opnieuw opduiken:

 

  • Ze zijn veel te duur
  • Bevatten koude bruggen
  • Veroorzaken condensatie op glas en frames
  • Hebben een erbarmelijke isolatiewaarde
  • Kennen geen lange levensduur
  • Overschilderen en herstellen kan je vergeten

 

1ste onwaarheid: Alu kozijnen zijn veel te duur

 

Het klopt dat kozijnen vervaardigd uit aluminium duurder zijn bij de aankoop. Echter als u de afschrijving over het aantal jaren dat deze kozijnen meegaan gaat bekijken. Dan blijkt heel wat anders. Hardhouten kozijnen gaan gemiddeld 20 jaar mee. Kunststof kozijnen dient u te vervangen na 30 jaar. Dit in tegenstelling tot aluminium kozijnen waarvan u  gemiddeld 50 à 60 jaar  van kan genieten. Dus in een zelfde tijdspannen heeft u driemaal houten kozijnen geplaatst en tweemaal kunststof kozijnen. Wie beweert dan dat aluminium kozijnen heel wat duurder zijn.

 

2de kwakkel: Aluminium kozijnen bevatten koude bruggen

 

Ofschoon aluminium een metaalsoort is die gemakkelijk de koude  geleid, kan dit bij aluminium kozijnen gemakkelijk worden vermeden. In plaats van alle kamers van de Alu kozijnen frames naadlood tegen elkaar aan te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van thermische onderbrekingen. In principe worden er kunststof onderbrekingen tussen de verschillende kamers aangebracht. Deze pvc  koudebrugonderbrekingen zorgen ervoor dat er nimmer koude bruggen kunnen optreden bij alu kozijnen. Dus alweer een fabeltje naar de prullenbak verwezen.

Zakelijk lid worden

3de verzinsel: Aluminium kozijnen veroorzaken condensatie op glas en frames

 

Condens op kozijnen ontstaat doordat de waterdamp in de lucht in contact komt met koude oppervlakken. Indien warme lucht afkoelt en verzadigd raakt met vocht dan krijg je te maken met condensatie. Voorts condenseert waterdamp in de lucht op elk type van oppervlak dat kouder is dan de omgeving. Dat kan zowel gebeuren op glas, metaal, kunststof of hout. Dit is dus in het geheel niet een probleem dat enkel en alleen zou voorkomen bij aluminium kozijnen.

Nu hoe kan je condensatie voorkomen?

Zorg er steeds voor dat de temperatuur in uw woning hoger blijft dan de buitentemperatuur. Tevens is het belangrijk dat je uw woning elke dag gedurende een 10 minuten goed te verluchten.

Besluitend condensvorming indien dit zou voorkomen bij alu kozijnen heeft niets te maken met het product of met de kwaliteit van de kozijnen.

 

4de leugen:  Alu kozijnen hebben een slechte isolatiewaarde

 

De isolatiewaarde van een kozijn wordt bepaald door 2 factoren. Enerzijds de isolatiewaarde van het type glas dat wordt gebruikt. Anderzijds door het soort aluminium profiel dat wordt aangewend. Beide isolerende waarden samen geven de uiteindelijke u-waarde van het kozijn. De u-waarde van HR++ glas ligt tussen 1.1 een 1.2. Bij Hr+++ glas zit dit rond 0.6 à 0.7. Deze waarden blijven constant voor zowel houten, kunststof of alu kozijnen.  

Waar zit nu het verschil. Hout heeft van oorsprong de beste isolatiewaarde. Daarna volgt kunststof en op de laatste plaatst, dus met de slechtste isolatiewaarde volgt het basis aluminium profiel. U leest het goed. Het basis aluminium profiel staat op de laatste plaats. Echter door toepassing van thermische onderbrekingen en het aanbrengen van isolatiemateriaal in de kamers van de profielen komen de aluminium kozijnen uit op dezelfde waarde als bij hardhout. Alweer een punt weerlegt.

 

5de misopvatting: Kozijnen van Aluminium kennen geen lange levensduur

 

Geen idee waar deze misopvatting uit voort vloeit. Immers zijn alu kozijnen de sterkste, meest duurzame en milieuvriendelijkste kozijnensoort die er bestaat. Geen enkel ander soort kozijn komt ook maar in de buurt van de kwaliteiten van deze aluminium ramen en deuren. Vermoedelijk is deze kwakkel ontstaan door concurrenten die houten of kunststof kozijnen willen aanprijzen en niet actief zijn in het aanbieden van alu kozijnen.

 

6de negatieve uitspraak: overschilderen en herstellen is niet aan de orde bij Alu Kozijnen

 

Vele onder ons hebben al wel eens te maken gehad met een beschadiging aan hun wagen. Een kras of een deuk in de carrosserie van je auto. Welnu , heeft uw garagist dit niet kunnen herstellen? Bij aluminium kozijnen is het procedé identiek. Aluminium kozijnen kunnen eenvoudig ter plekken worden hersteld of bijgeschilderd. Zonder dat u er achteraf wat kan  merken kunnen alle kozijnen uit aluminium kunnen geschilderd. Alweer een stelling verwezen naar de eeuwige jachtvelden.

Samenvattend over de onwaarheden bij aluminium kozijnen kunnen we kort zijn: ZE BESTAAN NIET!  

Aluminium kozijnen mogelijkheden

Vraag vrijblijvende offerte aan!

91 % van onze klanten vind ons uitstekend