Aluminium Kozijnen

Aluminium kozijn: alle informatie over aluminium kozijnen

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe? Zien je huidige kozijnen er niet meer al te fraai uit? Of krijg je last van bijvoorbeeld lekkages bij je kozijnen? Dit zijn stuk voor stuk prima redenen om voor nieuwe kozijnen te kiezen. Daarbij is het advies om eens naar aluminium kozijnen te kijken. Met een aluminium kozijn geniet je namelijk van belangrijke en unieke voordelen.

In dit artikel vertellen wij je alles over de kozijnen van aluminium. We bespreken wat het voordeel van nieuwe aluminium kozijnen is, wat eventuele aandachtspunten zijn en wat de kosten aluminium kozijnen zijn. Ook maken we nog een vergelijking met andere soorten kozijnen, zoals kunststof kozijnen.

Wat is een aluminium kozijn precies?

Een kozijn is een omlijsting van een deur of een raam. In deze omlijsting wordt het glas vastgezet. Een kozijn is dus niet hetzelfde als een raam; het raam is namelijk een onderdeel van het kozijn.

Zo’n kozijn kan van verschillende materialen vervaardigd zijn. Lange tijd kon men alleen maar voor houten kozijnen kiezen, maar dat is nu een ander verhaal. Je kunt nu dus ook voor aluminium- en kunststof kozijnen kiezen. In dit artikel focussen wij ons volledig op het aluminium kozijn.

Aluminium schuifdeur
Aluminium Kozijn
Aluminium Kozijn

Veel soorten aluminium kozijnen

In een woning vind je veel ramen en deuren terug. Bij al deze ramen en deuren is een omlijsting nodig; het kozijn. Zodra we het over kozijnen van aluminium hebben, hebben we het sowieso over twee varianten:

–      Aluminium kozijnen voor ramen

–      Aluminium kozijnen voor deuren

Deze twee varianten zijn uiteraard qua materiaal gelijk aan elkaar, maar niet qua vormgeving en afmetingen. Kijk maar eens wat de verschillen tussen de ramen en deuren van jouw woning zijn.

Wil je speciaal een kozijn voor een raam aanschaffen? Dan krijg je plots met nog veel meer soorten te maken. Zo kun je kiezen voor een aluminium valraam, een aluminium kiepraam, aluminium draaikiepramen en en andere soorten aluminium ramen. Hier komen we verderop in dit artikel graag nog even nader op terug.

Aluminium profielen

Het is ook goed om te weten dat er veel aluminium profielen bestaan. Een aluminium hoekprofiel is het bekendste voorbeeld: dit profiel wordt gebruikt bij bijvoorbeeld hekken en veranda’s. Indien daar sprake van een aluminium deur of raam is, is de keuze voor een aluminium hoekprofiel een logische keuze. Jee kunt echter ook voor een T-profiel en U-profiel kiezen. Laat je over deze profielen goed informeren door een specialist.

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Ben je op zoek naar een nieuw kozijn voor in je woning? Dan raden wij je aan om goed naar een aluminium kozijn te kijken. Met een aluminium kozijn geniet je namelijk van zwaarwegende voordelen, waarover je hier onder alles leest. Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Een aluminium kozijn isoleert goed

Als je in je woning meerdere aluminium kozijnen hebt, geniet je van een prima isolatie. Dit materiaal isoleert een stuk beter dan hout, maar wel net iets minder dan kunststof. Neemt niet weg dat je met een aluminium kozijn van een flink lagere energierekening geniet.

De warmte die in je woning aanwezig is, blijft in je woning aanwezig. De koude buitenlucht heeft bovendien geen mogelijkheid om in je woning te komen. Met dank aan de goede isolerende eigenschappen van een kozijn van aluminium.

Strakke uitstraling

Kies je voor het plaatsen van aluminium kozijnen? Dan geniet je direct van een strakke uitstraling. Dit materiaal staat simpelweg een heel stuk strakker dan hout.

Als je op zoek naar een moderne uitstraling bent, zit je met kozijnen van aluminium dus goed. Je kunt bovendien zelf ook nog veel invloed op de uitstraling uitoefenen. De aluminium kozijnen kunnen namelijk  in verschillende kleuren uitgevoerd worden. In principe kan het kozijn in alle ral kleuren uitgevoerd worden. Vergelijk de ral kleuren goed met elkaar en bepaal welke kleur het mooiste bij de rest van je woning staat.

Wil je het helemaal goed doen? Combineer een aluminium kozijn dan met aluminium schuifpuien. Die combinatie staat al helemaal prachtig. Je kunt beide producten ook nog eens in dezelfde kleuren uitvoeren. Deze kleuren dragen bij aan de moderne uitstraling van je gehele woning.

Aluminium kozijnen gaan jarenlang mee

Ongeacht voor welk aluminium kozijn je kiest, geniet je van duurzame aluminium kozijnen. Alle kozijnen die van dit materiaal vervaardigd worden, zijn erg duurzaam te noemen. Dit komt voornamelijk door de samenstelling van het materiaal.

Aluminium is simpelweg robuust te noemen. Het is tegen een stootje bestand en is ook nog tegen de verschillende weersomstandigheden bestand. Of het nou regent, hagelt of hard waait; de duurzame aluminium kozijnen geven geen krimp. Dit komt ook doordat een kozijn van aluminium geen vocht opneemt. Je hoeft hierdoor ook niet bang te zijn voor bijvoorbeeld roestvorming.

Dit merk je dan ook overduidelijk aan de lange levensduur. Als je voor een kozijn van aluminium kiest, geniet je hier probleemloos jarenlang van. De levensduur kan oplopen tot wel 60 jaar.

Keuze uit veel soorten aluminium kozijnen

Je hebt ook nog eens uit veel soorten aluminium kozijnen de keuze. Wil je voor een deur een aluminium kozijn bestellen? Dat is mogelijk. Wil je voor een draaikiepraam of een vast raam een aluminium kozijn bestellen? Ook dat is mogelijk.

Je hebt niet alleen veel keuze uit kozijn, maar ook qua uit meerdere soorten glazen. Zo kun je voor dubbel glas gaan, waarmee je van een goede isolatie geniet. Wil je een nóg betere isolatie hebben? Kies dan voor triple glas. Zoals de naam al aangeeft, bestaat triple glas uit drie glasdelen. Dit komt de isolatie alleen maar verder ten goede. Check in ieder geval even goed welk soort glas het beste op jouw wensen aansluit.

Daarnaast heb je dus ook nog uit alle ral kleuren de keuze. Aluminium kozijnen kunnen in alle ral kleuren uitgevoerd worden, waardoor je voldoende hebt om uit te kiezen.

Aluminium is onderhoudsarm

Een ander voordeel van aluminium is dat het onderhoudsarm is. Dit is dan ook de juiste keuze voor mensen die weinig omkijken naar het onderhouden van hun woning willen hebben. Laat een specialist het kozijn monteren en kijk er vervolgens jarenlang niet meer naar. Met dank aan het feit dat aluminium onderhoudsvriendelijk is.

Aluminium is nog extra te bewerken

Kies je voor de montage van aluminium kozijnen voor een vakspecialist? Dan weet je zeker dat het kozijn ook nog goed bewerkt wordt. Zo kan er een extra beschermende laag op het kozijn aangebracht worden; hiermee is het kozijn nog beter tegen de UV-straling bestand.

Wat zijn de nadelen van aluminium kozijnen?

Wil je graag aluminium kozijnen aanschaffen? Gezien bovenstaande voordelen is dat goed voor te stellen. Het is echter ook belangrijk om je even in de nadelen te verdiepen. De belangrijkste nadelen vatten we hieronder voor je samen.

Aluminium is niet in een andere kleur te schilderen

Heeft je aluminium kozijn een flinke beschadiging opgelopen? Alleen de beglazing kan aangepast worden, maar het kozijn zelf niet. Het is namelijk niet mogelijk om het kozijn in een andere kleur uit te voeren.

Dit is dan ook erg lastig met het oog op beschadigingen. Ook als je de huidige kleur van je kozijn zat bent, kun je weinig kanten op. Het enige waar je voor kunt kiezen, is een compleet nieuw aluminium kozijn te bestellen. Dat kozijn kun je dan in alle mogelijke ral kleuren uit laten voeren. Jammer genoeg is het niet mogelijk om een bestaand kozijn in één van de ral kleuren opnieuw te schilderen.

Aluminium kozijnen zijn relatief duur

Als je nieuwe aluminium kozijnen wilt bestellen, moet je relatief diep in de buidel tasten. Dit is zeker het geval als je het vergelijkt met de kozijnen van hout. De houten kozijnen simpelweg een stuk goedkoper.

Aluminium kozijnen en kozijnen van kunststof zitten ongeveer op hetzelfde prijspeil. Het is daarbij aan te raden om juist dat beetje extra investeren. Met aluminium kozijnen geniet je immers van véél meer voordelen dan bij houten kozijnen het geval is.

De prijzen voor aluminium kozijnen kunnen variëren afhankelijk van het gekozen aluminium kozijnprofiel en de afmetingen van de aluminium pui.

De kwaliteit kan verschillen

Aluminium kozijnen zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Dit komt vooral door de productie en afwerking. Dit gebeurt bij elke fabrikant op een andere manier, waardoor er kwaliteitsverschillen kunnen ontstaan. Je moet daarom kritisch naar de aanbieder, productie en afwerking kijken. Ook hierbij geldt dat het verstandig is om in de beste aluminium kozijnen te investeren.

Voor wie zijn aluminium kozijnen interessant?

Voor veel huishoudens is de keuze voor aluminium kozijnen interessant. Dit heeft 3 belangrijke redenen:

–      Aluminium kozijnen staan prachtig bij een modern huis. Heb je een modern huis met een moderne, strakke uitstraling? Dan kun je eigenlijk niet om de aluminium kozijnen heen. Deze strakke kozijnen zien er simpelweg een stuk fraaier uit.

–      Aluminium kozijnen zijn voor alle ramen geschikt. Bijkomend voordeel is dat de aluminium kozijnen voor alle ramen geschikt zijn. Voor draaikiepramen, voor een vast raam en voor andere soorten ramen. Je kunt in de kozijnen ook prima rolluiken ophangen, terwijl de draairichting van het raam ook niet uitmaakt. Doe lekker het raam open en geniet van frisse lucht. Uiteraard zijn de aluminium kozijnen ook nog voor deuren geschikt.

–      Aluminium kozijnen gaan lang mee. De keuze voor aluminium kozijnen is wat duurzaamheid ook de beste optie. Aluminium hoef je niet te schuren en opnieuw te verven na een paar jaren. Dat is bij hout wel het geval. Het enige dat je moet doen, is het aluminium schoonmaken.

Wat zijn de kosten aluminium kozijnen?

Ben je benieuwd naar de kosten van aluminium kozijnen? Het is jammer genoeg erg lastig om hier één vaste prijs aan te hangen. Het soort kozijn, de afmetingen, de beglazing en de montage zijn allemaal zaken die van invloed zijn op de kosten van een aluminium kozijn.

Je kunt uitgaan van ongeveer €900 tot €1.100 per vierkante meter. Aan de hand hiervan kun je de prijs berekenen van verschillende producten van aluminium.

Dat er geen vaste prijs bestaat, heeft gewoonweg met talloze factoren te maken. Alleen al de montage is bepalend voor de eindprijs. Vraag daarom voor het monteren van je nieuwe aluminium kozijn meerdere offertes op. Dat stelt je in staat om een goede vergelijking te maken. Check ook van meerdere fabrikanten de producten; mogelijk bestaan er tussen fabrikanten onderling ook al grote prijsverschillen.

Tevens heb je nog met mogelijke meerkosten te maken. Zo heb je nog te maken met sluitwerk, met de bescherming van het kozijn, met eventuele aluminium hoeken en eventueel een ventilatierooster of hor. Wil je een op maat gemaakt kozijn van aluminium hebben? Dan moet je ook rekening met een forsere prijs houden.

Is een aluminium kozijn aan te raden?

Ja, een aluminium kozijn is absoluut aan te raden. Aluminium is duurzaam, gaat jarenlang mee, blijft lang mooi en heeft ook nog een prima isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat het jarenlang op en top genieten is van je nieuwe aluminium kozijnen.

Daarbovenop komt dat je meer dan voldoende keuze. Je kunt voor zowel ramen als deuren prima voor aluminium kozijnen keuze. Maar, in welke kleur voer je deze kozijnen dan uit? Dat is volledig aan jou. Met aluminium kozijnen ben je in ieder geval van een fraaie, strakke en moderne uitstraling verzekerd!

Info over aluminium kozijnen Friesland  en aluminium kozijnen Zeeland zijn uitstekende artikels met richtlijnen voor wie op zoek is naar duurzame en stijlvolle raamoplossingen in deze respectievelijke provincies. Onmiddellijk de aluminium kozijnen prijs kennen en dan zonder verrassingen jouw aluminium kozijnen bestellen doe je het best door online aluminium kozijnen  aan te kopen.

Bekijk het assortiment alu kozijnen en bestudeer uitvoerig de voordelen aluminium kozijnen om vervolgens vol overtuiging over te gaan tot aluminium kozijnen kopen.

Aluminium Kozijnen
Aluminium kozijnen

Aluminium Kozijn
Aluminium Kozijn
Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijn
Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijn
Aluminium schuifdeur
Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijnen

Configureer uw kozijnen!

Aluminium kozijn
Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen

Configureer uw kozijnen!

Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium kozijn
Aluminium schuifpui zelf plaatsen

Configureer uw kozijnen!

Aluminium schuifdeur
Aluminium kozijnen
Aluminium deur