✅ MONTAGE SCHUIFPUIEN! In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is het monteren van schuifpuien mogelijk. Vraag onze voorwaarden en offerte voor montage van schuifpuien aan. ✅ Slechts 10 % aanbetaling - saldo bij levering ✅ Laagste prijsgarantie voor topkwaliteit kozijnen!
aluminium deuren

 

Aluminium deur: alle informatie op een rijtje

Ben je op zoek naar een nieuwe binnendeur? Grote kans dat je dan uitkomt bij één van de vele stalen deuren. De stalen deuren zijn immers al geruime tijd een ware trend. Maar, kijk ook eens naar een aluminium deur. De aluminium deuren staan binnenshuis prachtig en bieden nog veel meer zwaarwegende voordelen.

Mocht je op zoek naar een nieuwe binnendeur zijn, zit je in dit artikel goed. Wij vertellen je in dit artikel namelijk alles over aluminium binnendeuren. Daarbij richten wij ons ook nog op de verschillende soorten aluminium deuren. Je kunt namelijk ook voor aluminium openslaande deuren kiezen.

Wat is een aluminium deur?

Een aluminium deur is een deur die je open en dicht kunt doen, net zoals bij elke andere deur het geval is. Doordat zo’n deur van aluminium vervaardigd is, creëer je echt een unieke uitstraling. Een uitstraling die je eigenlijk niet kunt vergelijken met die van een uit stalen deur.

Verschillende soorten aluminium deuren

Het is op dit moment mogelijk om uit verschillende soorten aluminium deuren te kiezen:

–      Aluminium binnendeur. Je hebt op dit moment de keuze uit allerlei soorten aluminium binnendeuren. Deze binnendeuren worden in verschillende uitvoeringen aangeboden, waarbij de uitstraling per deur verschillend is.

–      Aluminium dubbele deur. Je kunt ook uit meerdere aluminium dubbele deuren kiezen. Dubbele deuren zijn deuren die beide naar één kant open gaan.

–      Aluminium buitendeur. Het is voor de hand liggend om voor een aluminium binnendeur te kiezen, maar je kunt ook voor aluminium buitendeuren kiezen. Bij die deuren geniet je van dezelfde voordelen als bij binnendeuren van aluminium.

Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur

Wat zijn voordelen van aluminium deuren?

De keuze voor aluminium deuren is een verstandige keuze. Dit heeft simpelweg met onderstaande voordelen te maken.

Aluminium deuren hebben een prachtige uitstraling

Eén van de grootste voordelen van een aluminium deur is de uitstraling. Het is een soort van industriële uitstraling, maar niet zó industrieel als bij stalen deuren het geval is. Het is eigenlijk een combinatie van industrieel, strak, modern en stijlvol. Uiteraard maakt het wel nog uit voor welk type deur je kiest.

De moderne uitstraling past in ieder geval in veel woningen. Ongeacht voor welke interieurstijl je gegaan bent, is de kans heel groot dat de aluminium deuren een echte eyecatcher worden.

Aluminium deuren gaan erg lang mee

Met aluminium deuren ben je van een lange levensduur verzekerd. Ongeacht of je voor aluminium binnendeuren of –buitendeuren kiest, ben je van een flinke levensduur verzekerd. Dit komt onder meer doordat aluminium perfect tegen een stootje bestand is.

Dat deze deuren zo robuust zijn, zie je niet direct aan de deuren terug. Een aluminium deur is namelijk licht van gewicht en ziet er dus erg stijlvol uit. Met het oog op de komende jaren is een aluminium deur zodoende een uitstekende keuze.

Aluminium deuren zijn goed isolerend

Met aluminium deuren geniet je ook nog van een prima isolatie. Dit houdt onder meer in dat de warme lucht in je woning blijft. Ook houdt dit in dat de koude lucht vanuit buiten niet zomaar je woning in kan komen.

Daarnaast werkt een aluminium deur ook nog geluiddempend. Ideaal als je bijvoorbeeld voor een aluminium voordeur kiest. Of als je voor aluminium binnendeuren kiest.

Wat zijn nadelen van aluminium deuren?

Is het zo dat een nieuwe aluminium deur voor iedereen de juiste keuze is? Nou, daar kan over gediscussieerd worden. Bij een aluminium deur moet je ook met een paar nadelen rekening houden.

Aluminium deuren zijn relatief prijzig

Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, is een aluminium deur niet de beste optie. Je kunt veel beter voor bijvoorbeeld een houten deur kiezen. Hout is namelijk een stuk goedkoper dan aluminium.

Aluminium deuren zijn lastig te repareren

Ben je bijvoorbeeld voor een zwarte aluminium deur gegaan? Als deze deur beschadigd raakt, zou je denken dat het erg lastig is om dit te repareren. Niets is minder waar, zwarte deuren van aluminium kan je snel even bijtippen.  Herstellingen van deze kozijnen is te vergelijken als bij  een herstelling van de carrosserie van een auto. Bij vele bedrijven worden zulke herstellingen ter plaatsen op de bouwplek netjes herstelt.

Wat kosten aluminium deuren?

Wil je graag één of meerdere aluminium binnendeuren aanschaffen? Of zou je graag een nieuwe aluminium buitendeur aanschaffen? In beide gevallen moet je dus met een net iets hogere investering rekening houden, ten opzichte van een houten deur.

Wat je precies voor aluminium deuren moet betalen, hangt van verschillende factoren af. Het soort aluminium deur speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Voor een aluminium voordeur moet je tussen de €1150 en €1300 euro betalen. Voor aluminium binnendeuren betaal je daarentegen een stuk minder geld. Je kunt daarbij uitgaan van een paar honderd euro tot maximaal 1000 euro.

Wil je een schuifdeur van aluminium hebben? Wil je een bijzonder type glas in de deur hebben? Dit zijn voorbeelden van zaken die de prijs op kunnen drijven.

Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur

Configureer uw kozijn!

Aluminium binnendeuren of stalen binnendeuren: wat is de beste keuze?

Twijfel je tussen aluminium binnendeuren en stalen binnendeuren? Logisch. Beide materialen brengen veel voordelen met zich mee, inclusief een unieke uitstraling. Het is daarom aan jou om te bepalen naar welk materiaal je voorkeur uitgaat.

Let hierbij vooral goed op de rest van je woning. Indien je voor industriële deuren van staal kiest, moet dit maar net in je woning passen. Industriële deuren van aluminium zijn net iets minder opvallend, waardoor de aluminium binnendeuren mogelijk de betere keuze zijn. Maar, nogmaals: dit hangt volledig van je interieur en voorkeuren af.

Aluminiumdeuren zijn stijlvol, duurzaam en passen perfect in elk interieur. En uiteraard is aluminium lichter dan om het even welk ander product. De keuze voor een aluminium deur zwart als aluminium binnendeur behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Stalen deuren brengen voordelen mee, maar dit geldt ook zeker voor deuren van aluminium. Bij zowel stalen deuren als bij deuren van aluminium moet je kritisch zijn. Daar lees je hieronder nog iets meer over.

Hoe kies je de juiste aluminium deur uit?

Ben je overtuigd van de voordelen van deuren van aluminium? Dan is het zaak om deze echte eyecatcher voor in je woonkamer – of andere ruimte – uit te kiezen. Hierbij moet je op meerdere punten letten.

Soort deur

Ga je voor openslaande deuren naar je terras toe? Ga je voor een normale binnendeur van aluminium? Of ga je voor een aluminium voordeur? De mogelijkheden zijn divers.

Kleur van de deur

Wil je een industriële look kiezen? Of wil je een aluminium deur in een modern interieur verwerken? Het is zaak om goed naar de kleur van de deur te kijken.

Montage

Je hebt uiteraard ook met de montage van de deur te maken. Vraag meerdere offertes op bij meerdere specialisten.

Kozijn

Kijk ook goed naar het kozijn waarin de deur moet komen. Wil je een deur inclusief kozijn geleverd krijgen? Of wil je de deur in een bestaand kozijn verwerken?

 

Industriële deuren van aluminium voegen een eigentijdse flair toe aan elke ruimte. Kies voor duurzame alu deuren voor een harmonieuze mix van stijl en functionaliteit.

Ontdek de veelzijdigheid van aluminium deuren binnen, die elegantie en privacy combineren. Geniet van de natuur met naadloze overgangen door prachtige aluminium tuindeuren.

Creëer contrast met een opvallende zwarte aluminum deur, waardoor een statement wordt gemaakt.  Wanneer u een deur kiest zorg dan deze dan perfect bij je woning aansluit

Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deur
Aluminium deuren
Aluminium deuren
Aluminium deuren

Configureer uw kozijn!