Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00. tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium vouwwand

De aluminium vouwwand de nieuwste trendsetter

Heeft u een enkele achterdeur in woonkamer die naar de tuin leidt? Dit kan veel mooier en moderner. Tegenwoordig is het een trend om de tuin geheel bij de woonkamer te betrekken. Daarvoor heeft u een mooie grote doorgang nodig, zodat de tuin of het terras direct bij de woonkamer wordt betrokken. Hiervoor heeft u diverse mogelijkheden. U kunt kiezen voor een schuifpui, maar wist u dat u het nog moderner en strakker kunt maken met een mooie vouwwand van aluminium?

Wat is een vouwwand van aluminium?

Een vouwwand plaatst u in de achtergevel en bestaat volledig uit glas met een aluminium profiel. De vouwwand wordt als een harmonica ingevouwen, zodat u een grote opening heeft naar tuin. Het spreek voor zich, dat wanneer u een vouwwand plaatst ter grote van de gehele achtergevel, u optisch enorm veel extra ruimte creëert. Doordat u te maken heeft met glazen panelen, heeft u meer dan voldoende daglichtinval, wat uw woonkamer ook groter maakt. Zomers schuift u de vouwwand geheel in, zodat u direct de tuin inloopt. Maar ook ‘s winters betrekt u uw tuin bij de woonkamer. Door het vele glas heeft u een volledige uitkijk over uw tuin. Tevens geniet u van alle voordelen van het aluminium profiel.

Aluminium vouwwand

De voordelen van aluminium

Zowel een schuifpui als een vouwwand van aluminium is in opkomst. Dit is niet voor niets, want aluminium is een duurzaam materiaal met een zeer lange levensduur. Tevens is aluminium geheel onderhoudsvrij. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een profiel van hout, is aluminium veel lichter. Daarom is aluminium ook zo goed toe te passen in een vouwwand. Het zal u geen enkele moeite kosten om de vouwwand open te schuiven. Ondanks het lichte gewicht is aluminium zeer sterk, dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en roest- en kleurvast is. U heeft overigens een keuze uit diverse kleuren. Daarbij kunt er ook voor kiezen om de binnenzijde een andere kleur te geven dan de buitenzijde. Aluminium geeft de buitenzijde van uw woning een zeer strak en modern uiterlijk en dit geldt ook voor uw woonkamer.

Voordelen aluminium vouwwand

Met een vouwwand creëert u een volledig open achtergevel en betrekt u de woonkamer met de tuin. Dit geeft u enorm veel mogelijkheden om de ruimte volledig naar uw hand te zetten en u krijgt volledig toegang tot daglicht en de warmte van de zon. Helemaal in een kleine woonkamer zorgt een vouwwand van aluminium ervoor dat uw woonkamer optisch groter wordt. Met aluminium hoeft u nooit meer te schuren en te schilderen. Aluminium is brandwerend en zorgt in combinatie met hoogrendementsglas voor een optimale thermische isolatie. Een vouwwand van aluminium heeft een lange levensduur van wel 30 tot 40 jaar. Als de levensduur is verstreken kan het aluminium voor het grootste gedeelte gerecycled worden.

Soorten aluminium vouwwanden

Afhankelijk van hoeveel lichtinval u wilt en hoe groot de opening naar de tuin moet zijn, heeft u de keuze uit diverse afmetingen aluminium vouwwanden. U kunt kiezen voor een kleine 2-delige vouwwand, maar voor een grote achtergevel is het zelfs mogelijk om voor een 5- of 6-delige vouwwand te kiezen. Hiermee opent u uw gehele achtergevel voor een fantastisch open en vrij gevoel. In de meeste aluminium vouwwanden is een loopdeur inbegrepen, zodat u ook naar de tuin kunt zonder de vouwwand volledig in te vouwen. Met een aluminium vouwwand heeft u een zeer fraai toegang tot uw tuin, dat tevens de waarde van uw woning zal verhogen.

 

Samenvattend

Aluminium harmonicadeuren bieden een strakke uitstraling en praktische ruimtebesparing. Op maat gemaakte aluminium harmonicadeuren zijn ideaal voor een moderne levensstijl. Deze passieve deuren creëren een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Dubbele deuren voegen elegantie toe aan de architectuur.

U kunt aluminium harmonicadeuren bestellen en genieten van functionaliteit en esthetiek in één. Kies voor een harmonieuze combinatie van stijl en gebruiksgemak met harmonicadeur aluminium op maat. Upgrade uw leefruimte met duurzame aluminium harmonicadeuren en geniet van een eigentijdse ambiance in uw huis of kantoor.