✅ Bezoek onze website elke dag tussen 15 en 17 uur en mis nooit meer een topaanbieding. Minimaal 5 superaanbiedingen per maand. STAY TUNED! ✅ Slechts 10 % aanbetaling - saldo bij levering ✅ Laagste prijsgarantie voor topkwaliteit kozijnen!
Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00. tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

4-delige aluminium vouwwand

Alles over een 4-delige aluminium vouwwand

Soms is het lastig als deuren naar binnen of buiten opengaan. Dan zou een betere en mooiere oplossing een 4-delige aluminium vouwwand kunnen zijn. Bij een multifunctionele 4-delige aluminium vouwwand gaat het om een vouwwand met de aanwezigheid van een dubbele deur. Bij een 4-delige aluminium vouwwand zijn er om een deur te openen drie opties mogelijk:

  • Alleen een loopdeur.
  • Er zijn twee deuren, deze zijn vergelijkbaar met de bekende tuindeuren.
  • Alles kan open. Dit doordat de vouwwand wordt gevouwen en de mogelijkheid van het openen van een deur heeft.

De vierdelige aluminium vouwwand

Tot een doorgang van vier meter is een vierdelige vouwwand zeer geschikt. De hoogte van een vierdelige vouwwand mag 2.65 meter zijn. Voor een actieve doorgang wordt een loopdeur gebruikt waarbij de klink van de loopdeur in het cilinder zit. Het ouderwets openen van tuindeuren kan vergeleken worden met het openen van de loopdeur. Het effect van tuindeuren wordt met het openen van de loopdeuren eveneens behouden. Er is in deze situatie een passieve deur die je met een stopper op het naast gelegen paneel kunt vastzetten. Door het openen van alle panelen ontstaat er een enorme ruime doorgang.

De doorgang van vier meter

Voor het creëren van een doorgang van vier meter is een vierdelige vouwwand zeer geschikt. Bij een hoogte van 2.65 meter is het beter om een driepuntsluiting te gebruiken voor de loopdeur. Op deze manier wordt de loopdeur op het bovenste en onderste punt bij het vergrendelen van de vouwwand in het afdichtingsrubber getrokken. Overigens is voor een woning het altijd beter om bij een vierdelige vouwwand een driepuntsluiting te gebruiken. Een vierdelige vouwwand is vooral handig voor een ruimere toegang van het terras of de tuin.

aluminium vouwwwand 4-delig

De kleur van de vouwwand

Een vierdelige vouwwand kom je het meest in het zwart en Steel Look tegen. Daarbij zijn de zwarte afstand houders in het glas die het geheel mooi afmaken. Dit doordat zij één geheel vormen met de zwarte stijlen van de geplaatste vouwwand. Zo kan een vierdelige vouwwand naar links of rechts opengevouwen worden, maar ook naar binnen of naar buiten vouwen is een optie.

De eigenschappen van de vierdelige vouwwand

De deuren van een vierdelige vouwwand zijn ook te gebruiken als een dubbele tuindeur. Daarbij is de minimale breedte drie meter en de maximale breedte vier meter. Bij toepassing van de vierdelige vouwwand geldt een minimale hoogte van twee meter en een maximale hoogte van twee meter en negenenzestig centimeter. Daarnaast is er een profielkeuze met een intrekprofiel van twintig millimeter. Voor de keuze uit de kleuren zijn er ook verschillende mogelijkheden. Daarbij is het zelfs mogelijk dat binnen en buiten er verschillende kleuren worden gebruikt.

4-delige aluminium vouwwand

Levertijden en prijzen

Bij  een diverse delige schuifpui speelt de maximale hoogte schuifpui en de minimale breedte schuifpui zowel bij een aluminium schuifpui als bij een kunststof schuifpui in de prijszetting een belangrijke rol.

Het is een aanrader om bij de aanschaf van aluminium schuifpuien omwille van optimale veiligheid en isolatie te kiezen voor een schuifpuien met tweezijdig gelaagd glas, dubbel glas of gelaagd glas, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Deze bovenstaande omschrijving is uiteraard ook van toepassing bij de aanschaf van een vouwwand

Na bestelling duurt de levertijd en het plaatsen en monteren gemiddeld vier tot vijf weken. Bij de bestelling en bij het uitbrengen van offertes worden de prijzen zo nauwkeurig mogelijk berekend. Bij het afleveren worden aan het transport tot aan de locatie bijzondere eisen gesteld. Vaak worden de voorbereidingen voor een vierdelige aluminium vouwwand in een eigen werkplaats uitgevoerd.