Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui schilderen

Aluminium schuifpui schilderen, is dat mogelijk?

Een aluminium schuifpui schilderen ligt eigenlijk nog steeds gevoelig. Veel fabrikanten van zowel kunststof als aluminium, geven aan dat deze materialen niet te schilderen zijn. Uiteraard is het verstandig om direct de juiste kleur schuifpui te kiezen, zodat schilderen helemaal niet nodig is. Maar als het toch nodig is om te schilderen, hoe zit dit dan met een aluminium schuifpui? Aluminium is een zeer sterk materiaal dat bovendien licht in gewicht is, met brandwerende, isolerende en geluidswerende eigenschappen. Schilderen van aluminium is inderdaad lastig, maar niet onmogelijk.

Waarom zou u een schuifpui van aluminium schilderen?

Waarom zou een schilderbeurt voor aluminium schuifpuien nodig zijn? Immers, aluminium staat er juist om bekend dat het onderhoudsvrij materiaal is. Dit klopt ook, maar schilderen hoeft u niet te doen om de levensduur van het materiaal te verlengen. In de meeste gevallen wordt voor schilderen van een schuifpui gekozen om de kleur te wijzigen. Stel dat u een woning koopt waar al een aluminium schuifpui in geplaatst is, maar u vindt de kleur niet mooi. Ervoor kiezen om de gehele schuifpui te vervangen voor een aluminium schuifpui in de door uw gewenste kleur is wel een erg dure optie. Vooral als de schuifpui recent geplaatst is en het nog prima doet. Als u toch niet tegen de bestaande kleur wilt aankijken, dan is het een optie om uw aluminium schuifpui te schilderen.

Aluminium schuifpui laten verven of zelf doen?

U heeft de keuze om een aluminium schuifpui zelf te schilderen of dit te laten doen door een professionele schilder. Heeft u wel ervaring met schilderen van hout, dan is dit geen voorwaarde dat het schilderen van uw aluminium schuifpui succesvol zal verlopen. Aluminium is namelijk een geheel ander soort materiaal. Daarbij zal aluminium de verf afstoten. Het kan daarom verstandig zijn om een schilder in te schakelen om uw aluminium schuifpui te laten schilderen. De schilder zal het ongetwijfeld vaker gedaan hebben en bovendien krijgt u garantie, mocht er iets mis gaan.

Aluminium schuifpui schilderen

Een goede voorbereiding is cruciaal

Als u besluit om zelf uw aluminium schuifpui te schilderen, dan hangt het van de voorbereiding af of het eindresultaat succesvol is. Aluminium is namelijk geadoniseerd. Dit houdt in dat het materiaal een beschermingslaag heeft die roestvorming moet voorkomen. Deze beschermingslaag vermijdt dat verf aan het oppervlakte blijft hechten. Dit is wat het verven van een aluminium schuifpui zo lastig maakt. U zult het oppervlak eerst zorgvuldig moeten schuren. Zo wordt de beschermingslaag verwijderd. Daarna moet het aluminium grondig worden ontvet. U kunt dan nog steeds niet verven. U zult eerst een speciale aanhechtingsprimer moeten aanbrengen. Pas daarna is het mogelijk om uw aluminium schuifpui te herverven.

Onderhoud van geschilderde aluminium schuifpui

Net zoals bij een niet geschilderde aluminium schuifpui, zal het schoonmaken van uw geschilderde aluminium schuifpui ook heel gemakkelijk gaan. Dit kan gewoon met water en een zachte spons. Gebruik u geen schuurspons of een borstel. Wel is het zo dat u het schilderwerk in de gaten moet houden. U heeft immers de beschermlaag eraf gehaald, waardoor de verflaag een nieuwe beschermlaag vormt. Bij beschadigingen van de verf moet u deze plekken zo snel mogelijk bijwerken. Uw aluminium schuifpui schilderen is dan ook om de paar jaar nodig, om de schuifpui goed te blijven beschermen. U kunt dan overigens wel weer voor een nieuwe kleur gaan.