Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui

Alles over de aluminium schuifpui

Waarom de aluminium schuifpui een belangrijk onderdeel is in jouw woning kom je hier te weten. Raamdecoratie is zonder twijfel een van de belangrijkste elementen bij de inrichting van de woning en een schuifpui uit aluminium is één van de beste opties die je kan kiezen. Als je meer wilt weten over schuifpuien uit aluminium en wat de voordelen ervan zijn, dan kan onderstaand overzicht je ongetwijfeld op weg helpen!

 

Wat is een alu schuifpui?

Een alu schuifpui is kortweg een schuifpui die uit aluminium is vervaardigd. Dergelijke puien bieden heel wat voordelen en worden doorgaans in het interieur gebruikt om de verbinding tussen en doorgang naar de buitenzijde van de woning gemakkelijker te maken.

Een schuifpui is in principe een grote schuifdeur, waarvan het frame uit aluminium is gemaakt. Waarom zou je nu voor een dergelijk model moeten kiezen? Hieronder lees je meer over de voordelen!

aluminium schuifpui

Aluminium Hef- schuifpui Configureren

 

De vele voordelen van een aluminium schuifpui

Een schuifpui uit aluminium is de perfecte aanwinst voor elke stijlvolle woning die op zoek is naar een doorgang tussen de binnen- en buitenzijde. Een overzicht van de belangrijkste voordelen:

1. Een aluminium schuifpui is licht, maar duurzaam

Als je op de lange termijn denkt, dan is het de moeite waard om voor een aluminium schuifpui te kiezen. Aluminium is een van de lichtste materialen, waardoor het gemakkelijk behandeld kan worden. Daarbij is de installatie van een dergelijke schuifpui ook erg eenvoudig. Niettemin gaat een pui uit aluminium erg lang mee, doordat het materiaal erg sterk is!

2. Een aluminium schuifpui om plaats te besparen

Wil je ruimte besparen in je woning? Dan is een gewone deur die open en toe gaat niet bepaald de beste oplossing. Een schuifpui uit aluminium schuift letterlijk open, waardoor zelfs relatief kleine woningen er alleen maar bij kunnen baten. Daarbij komt ook nog eens dat de pui de ruimte op zich groter zal doen lijken.

3. Meer natuurlijk licht in de woning

Vervolgens is een pui uit aluminium ideaal als je wat meer zonlicht in de woning wilt laten komen. Een dergelijke pui bestaat grotendeels uit glas, waardoor er de hele dag door dus ook veel natuurlijk licht in huis binnenvalt. De perfecte manier om je woning tijdens de lente en zomer nog gezelliger te maken!

 

De prijs aluminium schuifpui 5 meter online berekenen

De verschillende mogelijkheden

Er bestaan 3 soorten alu puien. Tweedelige, driedelige en vierdelige schuivende puien.

De tweedelige alu schuifpui

Zoals de omschrijving reeds doet vermoeden bestaat deze aluminium schuifpui uit 2 delen. Een deel vast en één deel schuivend of beide delen schuivend. De schuivende alu puien zijn geschikt tot breedtes tot 4 meter. Groter is niet aan te raden omdat het gewicht van het schuivend deel dan te zwaar wordt en sneller slijtage veroorzaakt.

De driedelige alu schuifpui

Bestaande uit 3 delen met de mogelijkheid van één schuivend en twee vaste delen of twee bewegende delen en 1 vast deel. Dit soort van schuifpui kan worden ingezet met breedtes  tot 6 meter en meer. In hefschuif versie ongetwijfeld een topper.

De vierdelige alu schuifpui

Links en rechts bezit deze pui een vast deel. De twee delen in het midden schuiven respectievelijk één deel naar links en één deel naar rechts. Dit soort van pui in hefschuif uitvoering is één van de meest populaire. Prijs/kwaliteit een absolute aanrader.

4-delige aluminium schuifpui

Aluminium Hef- schuifpui Configureren

Welke types aluminium schuifpuien kunnen we vinden ?

4 soorten van alu schuifpuien tref je aan op de kozijnenmarkt. De schuifpui, de hefschuifpui, de kiepschuifpui en de hef-kiepschuifpui. Elk heeft zijn specifieke kenmerken, maar de ene is veel beter dan de andere. Hierbij alvast een bondig overzicht.

De aluminium schuifpui

Bij een aluminium schuifpui beweegt het schuivend deel of delen zich zonder dat dit bewegend segment wordt opgetild. Je dient dus op mankracht de pui te openen en te sluiten. Bij grotere bewegende delen zeker geen aanrader. Lagers slijten  vlugger af. Zeker geen makkelijk hanteerbare pui voor kinderen en oudere mensen.

De aluminium  kiepschuifpui

Deze bewegende pui is identiek aan de schuifpui, behalve dat je deze ook in een kiepstand kan plaatsen . Door het bewegen van de kruk ontstaat er net als bij een kiepraam een kier. Dit zorgt voor een verluchting. De bediening is tevens manueel en dus niet makkelijk handelbaar. Tevens loopt deze pui op een aan het vast gedeelte vastzittende rail en niet op een rail onderaan de schuifpui. Is een zeer gevoelig systeem en geeft bij verkeerde manipulatie steeds problemen. Is wel een veel goedkoper systeem.

 

De aluminium hef-kiepschuif

Deze schuifdeur werkt net als de kiepschuifpui, maar heeft een hydraulische hendel dewelke het zetten in kiepstand zeer gemakkelijk maakt. Zonder mankracht kan je deze pui eenvoudig weg openen. Blijft evenwel door zijn zeer gevoelig kiep-schuif mechanisme vatbaar voor diverse problemen

De aluminium hefschuifpui

Als er één schuifpui aan alle normen voldoet dan is het wel dit type van schuivende pui. Onverslijtbaar en zeer eenvoudig te openen en te sluiten wegens de aanwezigheid van een hydraulische ophefsysteem van het schuivende segment of de schuivende segmenten. Bedienbaar met één vinger en ongevoelig voor problemen. Een schuifpui die nooit nazorg behoeft.

aluminium schuifpui zwart kopen

Waarom je best voor een aluminium schuifpui kiest

De diverse redenen om voor een alu schuifpui te kiezen hierbij op een rijtje:

 • monokleur of duokleur uitvoering
 • verkrijgbaar in alle ral-kleuren
 • mat, glimmend of gekorrelde coating mogelijk
 • oersterk en onverslijtbaar
 • duurzaam en 100% recyclebaar
 • levenslange garantie en nooit meer nazorg nodig
 • diverse uitvoeringstypes
 • past bij elke woning
 • inzetbaar bij zeer grote kozijnopeningen
 • uitstekend isolerend
 • zeer mooie prijzen

Aluminium Hef- schuifpui Configureren

Wat met de prijs van een aluminium schuifpui?

 

Vele onder ons denken nog steeds dat een aluminium schuifpui niet haalbaar is en zweren nog altijd bij hout en kunststof. Wij Nederlanders lopen heel wat achterop wat betreft aluminium kozijnen. In onze buurlanden hebben alu kozijnen een marktaandeel van meer dan 40%. Bij de aanschaf van een aluminium schuifpui dien je naar het totaalplaatje te kijken. De aankoopprijs en het onderhoud en niet enkel wat ga ik betalen bij de inkoop. Verrotten , krimpen , barsten, schilderen, klemmen  zijn woorden die bij aluminium kozijnen niet voorkomen. Een kwalitatieve hefschuifpui in ral  monokleur uitvoering zit heden ten dagen zeer kort bij de prijs van kunststof.

Besluitend

De prijs valt best mee voor een levenslange meegaande aluminium schuifpui.