Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui zwart

 

Een stijlvolle aluminium schuifpui zwart

 

Als u een nieuwe zwarte schuifpui wilt laten plaatsen in uw woning, heeft u dan wel eens aan een aluminium schuifpui zwart gedacht? Op uw zoektocht naar een nieuwe zwarte schuifpui, zult u vele soorten schuifpuien tegenkomen in allerlei vormen en van diverse materialen.

 

Daarbij moet u rekening houden met de functionele eigenschappen van een schuifpui, zoals hoe isolerend, onderhoudsvrij en hoe sterk is een schuifpui, maar ook welk materiaal en kleur past het beste bij uw woning. Niet voor niets is het gebruik van aluminium tegenwoordig erg populair.

 

Houten kozijn op zijn retour

 

Houten deuren en ramen zijn op de terugweg dit vooral omdat dit soort kozijn veel te veel onderhoud vergt. Vandaag de dag gaat men voor een kozijn met een minimum aan nazorg? Deuren met een gemakkelijke montage die uw volledig leven meegaan.

 

Een zwarte schuifpui speelt enorm goed in op de huidige trend en behoeften. Door de unieke tijdloze uitstraling past deze zwarte schuifpui perfect bij andere zwarte kozijnen.

 

 

Welk soort zwarte schuifpui?

 

Het soort zwarte schuifpui dat u laat plaatsen is natuurlijk erg belangrijk. Een tweedelige zwarte schuifpui bestaat uit één glaspui en één schuifdeur en is ideaal voor een kleinere woonkamer.

 

Het mooiste is een zwarte schuifpui dat de gehele achterzijde van de woning beslaat, zodat u een fraai overgang heeft van de woning naar de tuin. Als u een grote woonkamer heeft, dan kunt u ook voor een drie- of vierdelige zwarte schuifpui kiezen.

 

Daarnaast kiest u de openingswijze van het schuifgedeelte, zoals een hefschuifpui of een kiepschuifpui. Bij een hefschuifpui opent u door middel van een hendel het schuivende gedeelte en bepaald u zelf hoe ver u de deur openzet door de deur met de hendel vast te zetten. Bij een kiepschuifpui kunt u het bewegende gedeelte in de kiepstand zetten. Ideaal als u uw woonkamer wilt luchten zonder dat de schuifpui helemaal open staat.

aluminium schuifpui zwart

Beslag en glas opties bij een zwarte schuifpui uit Alu

 

Welk glas is gewenst bij een zwarte schuifpui?

 

Bij een zwarte schuifpui uit aluminium, een zwarte kunststof schuifpui of bij een houten schuifpui speelt het type glas een zeer belangrijke rol. Standaard zwarte schuifpuien zijn meestal voorzien van dubbel glas. Echter zijn deze zwarte schuifpuien ook leverbaar met triple glas hetgeen voor een nog betere isolatie zorgt. De isolatie van dubbel glas ligt net wat langer als bij triple glas, maar standaard geleverd met dubbel glas voldoet dit zeker reeds ruimschoots aan de norm.

 

Zwarte afstandhouders tussen een glas

 

Bij de keuze voor zwarte schuifpui uit Alu of een zwarte kunststof schuifpui zorgt de aanwezigheid van zwarte spacers zowel bij triple glas als bij dubbel glas voor een unieke uitstraling.

 

Gelaagd glas bij het aanschaffen van een zwarte schuifpui

 

Wel rekening houden dat bij schuifpuien dikwijls het dubbel glas, net als het triple glas aan één zijde dient te worden voorzien van een veiligheidscoating. Dit voorkomt letsel in geval er bij de schuifpui een glasbreuk zou ontstaan.

 

Hierbij nog een puntje van aandacht; deze veiligheidscoating kan bij triple glas het gewicht van het glasdeel aanzienlijk doen toenemen. Dit zeker even vooraf bekijken met uw leverancier van kozijnen.

 

En hoe zit het met het beslag van een zwarte schuifpui?

 

Bij een zwarte schuifpui uit aluminium of een kunststof schuifpui wordt meestal gekozen voor beslag in de zelfde kleur als de profielen. Bij houten kozijnen opteert men voor een RVS- kleur uitvoering. Het profiel van een zwarte schuifpui in combinatie met zwart beslag en zwarte spacers oogt prachtig.

 

Veiligheid voorop bij aankoop en montage van een schuifpui
 

Ook de veiligheid bij een schuifpui is belangrijk. Een schuifpui dient minimaal te worden voorzien van een driepunt sluiting, zoals dit ook bij alle deuren standaard is. Tevens is het een aanrader om de schuifpui uit te rusten aan de buitenzijde met een antitrek systeem. Dit voorkomt inbraak en is 100% duurzaam.

 

 

aluminium schuifpui in de kleur zwart

De voordelen van aluminium pui zwart

 

Kunststof schuifpuien en kunststof kozijnen in het algemeen zijn al jaren zeer populair. Toch hebben schuifpuien van aluminium enkele grote voordelen, wat de reden is voor de stijgende populariteit van aluminium. Hout en kunststof kunnen lijden onder de weersomstandigheden en uv-stralen. Dit is bij aluminium niet het geval. Aluminium is hier veel beter tegen bestand.

 

Naast het feit dat aluminium zeer sterk materiaal is, is het vele malen lichter dan bijvoorbeeld staal. Een aluminium draagconstructie verdraagt ook een veel zwaardere en grotere glaspartij dan kunststof.

 

De afmetingen bij zwarte kozijnen gemaakt uit Alu zijn eigenlijk onbeperkt. Een afmeting van 6 of 8 meter in de breedte is zeker geen uitzondering. Ook in de hoogte zijn extreme afmetingen mogelijk zonder in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid van de kozijnen.

 

Verder heeft aluminium een hoge isolatiewaarde en is een schuifpui van aluminium altijd zeer stijlvol om te zien.

 

Een zwarte schuifpui past goed bij je woning

 

Een schuifpui van aluminium geeft uw huis een zeer strak en minimalistische uitstraling. U kunt deze uitstraling versterken door te kiezen voor een zwarte aluminium schuifpui. Hoewel een aluminium schuifpui ook in haar originele kleur en andere kleuren verkrijgbaar is, geeft een zwarte kleur net dat beetje luxe dat uw optrekje nodig heeft.

 

De kleuropties gaan van volledig zwart profiel naar een wat antraciet grijs profiel. Dus bij de keuze van uw schuifpui ook hierin voldoende mogelijkheden.

 

Een interieurstijl dat momenteel zeer trendy is, is een industrieel interieur. Een zwarte aluminium schuifpui past hier naadloos in. Aluminium is een materiaalsoort dat in deze interieurstijl goed gebruikt kan worden en zwarte tint is één van de hoofdkleuren van een industrieel interieur. Maar ook in andere interieurstijlen zal een aluminium zwarte schuifpui een opvallend element zijn.

 

Met een zwarte aluminium schuifpui bent u een trendsetter

Een witte kunststof schuifpui kan naar verloop van tijd saai worden. Vervangen zult u uiteraard niet zo gemakkelijk doen en in een andere kleur schilderen is onmogelijk. Een zwarte aluminium schuifpui zal door het gebruik van aluminium en de kleur zwart niet zo snel vervelen.

 

Het is zeer trendy en ook na verloop van jaren, zult u er nog veel plezier aan beleven. Daarnaast geeft u uw woonhuis een zeer strakke, luxueuze en moderne uitstraling. U heeft daarom een goede reden om te kiezen voor een aluminium schuifpui zwart .