Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Wat kost een aluminium schuifpui?

Een aluminium schuifpui, een goed idee!

Maar wat kost een aluminium schuifpui eigenlijk? Aluminium schuifpuien zijn een goede keuze om je interieur extra uitstraling te geven. Daarnaast hebben aluminium schuifpuien nog tal van andere voordelen. Dat klinkt allemaal erg interessant, maar wat kost zo’n aluminium schuifpui? Als je bezig bent met het renoveren van je woning dan zit je vaak vast aan een bepaald budget. Het is daarom wel handig om te weten te komen hoeveel je aan een schuifpui kwijt zult zijn. Daar kan deze blogpost je mee helpen!

Waarom kiezen voor een aluminium schuifpui?

Houten en kunststoffen kozijnen zijn meer gekend, maar de laatste tijd worden de aluminium varianten steeds populairder. Dit komt omdat aluminium kozijnen eigenlijk best wat voordelen hebben!

Ze zijn duurzaam

Aluminium schuifpuien nemen geen vocht op, dat zorgt ervoor dat ze niet roesten waardoor ze langer meegaan. Kozijnen uit aluminium zijn ook stevig waardoor ze niet snel zullen vervormen. Ook dit draagt bij aan de duurzaamheid! Aluminium kozijnen gaan gemiddeld zo’n 40 jaar mee!

Makkelijk om te onderhouden

Vuil verwijder je gemakkelijk met een spons en wat water. Dit is een belangrijk voordeel, want zo spaar je heel wat tijd uit! Veel onderhoud is er zelfs niet nodig, want aluminium is niet elektrostatisch en trekt daardoor dus ook geen stof en vuil aan. Kleuren vervagen niet, waardoor je ze ook niet zult moeten herschilderen.

Een stijlvolle uitstraling

Aluminium profielen zijn naast erg praktisch ook stijlvol en trendy. Ze passen mooi bij verschillende interieurstijlen en zorgen voor die extra elegante uitstraling!

Aluminium is milieuvriendelijk

Een niet onbelangrijk voordeel! Aluminium is namelijk afkomstig van de aardbodem en daardoor onuitputtelijk. Daarnaast kan het materiaal nog eens hergebruikt worden. Dit voordeel heb je niet bij andere materialen zoals hout of kunststof. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te repareren, waardoor je ze niet snel moet vervangen!

Schuifpuien uit Alu garanderen je veiligheid!

Aluminium is een goed materiaal om jou en je gezin veiligheid te bieden. Alu zorgt er namelijk voor dat inbraak praktisch onmogelijk wordt, dankzij de stevigheid. Daarnaast is aluminium ook een materiaal dat onbrandbaar is.

Wat kost een aluminium schuifpui?

De prijs van een aluminium schuifpui

De prijs van aluminium schuifpuien kan enorm variëren. De meeste aanbieders van kozijnen zijn daarom bereid om een gratis offerte voor je op te stellen. Vergelijk altijd eerst goed verschillende prijzen voor je je aluminium kozijn gaat aanschaffen! Maar wat is de gemiddelde prijs?

Aluminium kozijnen worden vaak per m² gerekend. Een aluminium kozijn draait meestal rond de 600 a 850 euro, dat is een stukje duurder dan houten (550 tot 775 euro) of kunststoffen kozijnen (525 tot 750 euro). Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief het plaatsen van de kozijnen. Wees altijd opmerkzaam dat je prijzen vergelijkt met dezelfde waarde. Sommige aanbieders kunnen misschien goedkoper lijken tot blijkt dat zij de kosten van de plaatsing niet bijrekenen, wees dus waakzaam!

Aluminium kozijnen waren  niet de goedkoopste, maar daar is de laatste jaren enorme verandering in gekomen. De prijs evenaart de kunststof versie en is nu reeds beterkoop als een hardhouten schuifpui. Als je kiest voor aluminium kozijnen, weet je dus dat je kiest voor kwaliteitsvol materiaal dat lang meegaat. Wat kost een aluminium schuifpui dus? Veel, maar het is nog véél meer waard!