Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui Utrecht

Welke aluminium schuifpui Utrecht staat het voortreffelijkst bij jouw woonhuis?

Bevindt je woonhuis zich in de rayon Utrecht en mijmer je over een aluminium schuifpui Utrecht? Veel daglicht, enorme ruimte en gezonde lucht. Een aluminium schuifpui Utrecht koppelt je living met het tuinterras of je achtertuin voor openlucht living en gerieflijkheid in centrum Utrecht in ieder jaargetijde. Maar hoe kom je te weten welke aluminium schuifpui hoort bij jouw Utrechtse residentie? En waar kun je voor een aluminium pui in Utrecht terecht voor een kosteloze prijsopgave of advies op het internet?

Utrechtse inwoners lopen warm voor de aankoop van een aluminium schuifpui

De stad Utrecht met de dezelfde naam als haar provincie telt ongeveer 360.000 inwoners. Door de aanwezigheid van drie universiteiten is de bevolking van deze stad redelijk jong. De vierde grootste stad van Nederland  heeft ruim 65.000 studenten in haar rangen. Ruim 47 % van de bevolking is in het bezit van een eigen koopwoning. Uiteraard dat tussen de bijna 175.000 woningeigenaars vele interesse vertonen voor een aluminium schuifpui in Utrecht.

Alu pui Utrecht: de materiaal mogelijkheden

Aluminium schuifpui Utrecht

In Utrecht heb je wat betreft materiaal voor de schuifpui, drie opties.  Hou hierbij rekening met de isolering van de pui, deugdelijkheid, nazorg, je type woonhuis en uiteraard  het prijskaartje.

Hardhout

De hardhouten pui staat vanwege zijn klassieke look prima bij de oudere Utrechtse stadswoningen met een rustieke wooninrichting of achtertuin. Houten schuifpuien zijn eenvoudig te verven en zijn redelijk billijk, maar vragen naar verhouding veel nazorg. Hardhout en dan in het bijzonder meranti geeft de uitgelezen isolering en is  waterafstotend.

Kunststof

Kunststof is gedegen, inbraakconsistent en isoleert uitstekend. Het vereist geringe nazorg en is probleemloos rein te maken, maar is penibel om te beschilderen. Opteer daarom voor een pui met een neutrale tint die goed staat bij je Utrechtse façade. Door het rigide uitzicht staat de pvc-schuifpui het puikste bij nieuwbouw huizen aan de zoom van Utrecht. Uiteraard kunt je ook gaan voor kunststof met een nerving voor een meer op hout lijkende look.

Aluminium

De aluminium schuifpui staat keurig bij het hedendaagse stadse karakter van Utrecht. Het biedt een ranke omranding met meer oppervlak voor vensterglas. Lichter en solider dan staal. Alu is blijvend, brandwerend en vereist nauwelijks nazorg. Hedendaagse puien bieden een uitstekende isolatie en zijn wat de prijs betreft een stuk goedkoper geworden. Aluminium schuifpui Utrecht passend bij elke woning.

Aluminium schuifpui Utrecht 1

Welke types zijn er mogelijk?

Het type hangt af van de kamer en hoe je de aluminium schuifpui Utrecht wilt gebruiken.

De traditionele aluminium schuifpui in Utrecht

De aluminium schuifpui is bijzonder geschikt voor afdichting van terrassen of aanbouwen. De schuivende delen bewegen zich in tegenstelling met de alu hefschuifpui voort op basis van mankracht.

De aluminium hefschuifpui de onvoorwaardelijke kanjer

 

De hefschuipui komt voor in diverse woningen in Utrecht. Deze loopt op een rail en is probleemloos te gebruiken, zelfs voor kids en oudere mensen. De rail zit verzonken in de vloer waardoor er geen afstapje of dorpel aanwezig is. Bovendien leent dit type van pui zich gemakkelijk voor het monteren van een hordeur. Met het aanbrengen van een plissé hor op je schuifpui blijft het ongedierte bij mooie zomers dagen in Utrecht buiten. 

Supplementaire verluchting van een aluminium schuifpui in Utrecht

De kiep-schuifpui kan eenvoudig  je op een kierstand zetten, waardoor je kunt verluchten terwijl je aan het slapen bent. Daarom is dit type van kiep-schuivende pui enorm geschikt voor het aanbrengen in de Utrechtse slaapkamers. Wel rekening houden dat dit soort van pui vanwege zijn mechanisme beperkt is tot een maximale lengte van 3 meter.

 

De vouwwand een alternatieve toepassing.

 

De harmonicadeur of te wel de vouwwand is sterk bezig aan zijn opmars in Utrecht. Deze optie als vervanger van een aluminium schuifpui kent onbeperkt mogelijkheden. Schuift volledig open en dit zowel naar links als naar rechts. Geen limieten in lente en onsplitsbaar in zoveel delen als je maar wenst. Zeker de moeite waard om je eens extra in te verdiepen.

Fabrikanten van aluminium puien

 

Nu je meer bent te weten gekomen over de divers puien en mogelijkheden die bij jouw Utrechtse residentie past, kan je eenvoudig een vrijblijvende configuratie maken op het internet. Snel en vrijblijvend de opties berekenen van jouw aluminium schuifpui Utrecht.