Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium profielen producenten

Welke zijn de grootste producenten van aluminium profielen?

De grote aluminium profielen producenten quasi ontwikkeling en innovatie bevinden zich voor 90% in Europa. Wie zijn ze en wat is de geschiedenis van deze aluminium profielen fabrikanten. Hier een overzicht. Bekijk de belangrijkste spelers van profielen voor de productie van aluminium kozijnen

Aliplast

Opgericht in 1984 in Lokeren, België.  Leider in aluminium kozijnen met wereldwijde productie en distributie afdelingen. Fabrieken in België, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië. Produceren meer dan 25.000 ton aluminium kozijnen per jaar. In hun 30 jaar bestaan leveren ze vooruitstrevende aluminium ramen en deuren . Dit aan betaalbare prijzen.

Aluminium profielen producenten

Reynaers

Met een jaarlijks omzetcijfer van meer dan 500 miljoen euro en 2200 personen in vast dienst verband is Reynaers één van de toonaangevende bedrijven in de wereld. Opgericht  in 1965 in Duffel, België. Specialist in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame aluminium kozijnen en gevelwanden .

Aluk/Blyweert

Oprichter Peter Blyweert ging van start met het bedrijf Blijweert in 2008 nadat hij de groep Aliplast verliet. In 2011 werd de firma Blyweert ondergebracht in het Italiaanse bedrijf Aluk. Aluk bestaat reeds meer dan 60 jaar en zet de volledige productielijn van Blyweert verder. 

Profel

De broers Frans en Albert Lauwers starten hun activiteiten in  1948 onder de naam Fal. In de jaren 80 neemt de volgende generatie het roer over en krijgt het bedrijf in 1982 de naam Profel. Dit bedrijf beschikt over 4 productiefabrieken in Europa. Omzet ligt rond de 180 miljoen euro op jaarbasis en er worden ruim 1000 mensen tewerkgesteld.

Aluprof

Aluprof bestaat 60 jaar en is onderdeel van de Poolse holding Grupa Kęty. Ontstaan uit een overheidsbedrijf dat door de Poolse revolutie werd geprivatiseerd.  De jaarlijkse omzet ligt rond de 300 miljoen. Actief in meer dan 55 landen. Alle productie eenheden zijn voornamelijk gevestigd in Polen.

Sapa

Opgericht in 1963 in Zweden meer bepaald  in de stad Vetlanda. Het hoofdkantoor van de wereldwijde holding bevindt zich in Oslo. Deze aluminium ramen en deuren multinational stelt ruim over de 22.000 mensen te werk. Sapa en aanverwanten bedrijven die ook vallen onder de hoofdholdingen kennen een brede verankering in Europa.

Schuco

In 1951 richtte  Heinz Schürmann & co  het bedrijf Schuco  in Duitsland op. Met wereldwijd meer dan 5000 medewerkers en actief in 80 landen is deze aluminium profielen producent een gewaardeerde marktspeler. De jaaromzet van dit bedrijf ligt ruim boven de 1,5 miljard euro.

 

Zoals u kan merken zit het gros van de belangrijkste spelers van aluminium profielen fabrikanten in België. Dit heeft vooral te maken met de continu en doorgedreven investeringen op innovatie en research gebied. De sterke punten waar deze aluminium profielen producenten de absolute koplopers in zijn.

Daarom Aluminium Kozijnen!