✅ MONTAGE SCHUIFPUIEN! In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is het monteren van schuifpuien mogelijk. Vraag onze voorwaarden en offerte voor montage van schuifpuien aan. ✅ Slechts 10 % aanbetaling - saldo bij levering ✅ Laagste prijsgarantie voor topkwaliteit kozijnen!
Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium kiepschuifpui en aluminium hefschuifpui

Belangrijkste soorten aluminium schuifpuien: de aluminium kiepschuifpui en aluminium hefschuifpui

De aluminium kiepschuifpui en aluminium hefschuifpui zijn de twee meest gekende varianten. Welke zijn de verschillen tussen een aluminium kiepschuif- en hefschuifpui? Hieronder lees je meer over de belangrijkste verschillenden tussen deze twee typen schuifpuien van aluminium, en over de voordelen en nadelen van beide varianten.

Welk verschil in beweging is er tussen de aluminium kiepschuifpui en aluminium hefschuifpui?

Welke zijn de verschillen tussen een aluminium schuif- en hefschuifpui? Het belangrijkste verschil is dat bij een hefschuifpui de pui wordt geopend of gesloten met een hendel aan de binnenkant. De pui gaat op deze manier eenvoudig open, waarbij de pui over zogenoemde acrylrollen opzijgeschoven kan worden. Bij een schuifkieppui of kiepschuifpui kiept het schuifgedeelte naar binnen om vervolgens opzij te bewegen. Dit is iets lastiger dan bij een hefschuifpui, omdat je bij een kieppui eerst een beweging naar achteren moet maken. Maar praktisch gezien levert het feit dat je een iets andere beweging moet maken verder geen bezwaren op.

aluminium kiepschuifpui of aluminium hefschuifpui

Een kiepschuifpui is ideaal voor kleinere kamers en ruimtes

Kiepschuifpuien worden met name gebruikt in kleinere ruimtes en tussen twee minder grote kamers. Deze puien zie je dan ook voornamelijk als verbinding tussen 2 kamers. Door de kiepschuifpui open te zetten kunnen er op eenvoudige wijze twee locaties met elkaar verbonden worden en maak je snel en gemakkelijk een grotere ruimte. Handig natuurlijk als je in een oud herenhuis woont en ter gelegenheid van een feest al dan niet tijdelijk één grote ruimte wilt creëren. Dat is handig, omdat gasten dan niet telkens de deur hoeven te openen, maar zich via de open pui van de ene naar de andere ruimte kunnen verplaatsen.

Wil je dus twee plekken of ruimtes aan elkaar kunnen ‘vastmaken’ en zo één grote kamer creëren? Dan is een kiepschuifpui perfect. Waar kiepschuifpuien voeger nogal eens lastig te bedienen waren, is dat tegenwoordig niet meer zo en zijn ze net zo gemakkelijk te openen als en hefschuifpui.

De kiepstand als optie: profiteer van de eenvoudige ventilatie en financieel voordeel

Een ander verschil tussen een aluminium kiepschuifpui en een hefschuifpui, is het feit dat je kieppuien gemakkelijk in een kiepstand kunt zetten. Daardoor kun je met dit type schuifpui perfect ventileren, beter dan met een hefschuifpui. Ben je dus op zoek naar een schuifpui die veel frisse lucht kan aanvoeren in korte tijd, dan maak je me de kieppui een slimme keuze.

Als je kijkt naar de kosten van schuifpuien, dan zijn kiepschuifpuien de mest voordelige optie. De prijzen van een kiepende schuifpui starten, inclusief HR++-glas, vanaf een bedrag van 1200 euro. Bij vergelijkbare hefschuifpuien liggen de vertrekkosten op 1500 euro. De maximale kosten, uiteraard afhankelijk van de grootte en de eventuele extra’s, bedragen voor beide schuifpui varianten respectievelijk 3200 en 3500 euro. Wil je dus een beetje op jouw centen letten, kies dan voor de kiepschuifpui als voordeligste mogelijkheid.

aluminium hefschuifpui of aluminium kiepschuifpu

Extra informatie over mogelijke soorten puien voor jouw woning

Wil je nog aanvullende informatie over de mogelijkheden die je hebt als het aankomt op schuifpuien, al dan niet hefschuifpuien of kieppuien? Neem dan online contact op met onze support en advies afdeling. Zij gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek over de mogelijkheden die er zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden. We helpen je graag bij het vinden van een prachtige, duurzame en voordelige schuifpui die precies aansluit op jouw wensen! Configureer online jouw ideale aluminium kiepschuifpui of aluminium hefschuifpui en krijg onmiddellijk een zeer interessante prijsaanbieding.