WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kunt u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium kozijnen nodig dan u hier op onze site aantreft?Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

085 301 0 113

Beoordelingen
Reviews Aluminiumschuifpuionline

 

Andere Kozijnen Offerte?
Vraag Gratis offerte AAN!

Vleugeloverdekkende aluminium voordeur

Voordat we de diverse sterke punten van een vleugeloverdekkende aluminium voordeur gaan bespreken, is het nuttig om te begrijpen wat dit juist is. Dus eerst even een kleine technische uiteenzetting.

Opbouw aluminium voordeur

Een aluminium voordeur bestaat uit een aantal onderdelen :

De buitenkader: dit is het buitenframe van de deur. De buitenkader is over de  volledige omtrek rond de deur ( deur + bovenlicht ) aanwezig.

De binnenkader: de omkadering van het draaideel of draaidelen in  het geval  er een bovenlicht aanwezig is. De binnenkader is steeds de omtrek van elk draaideel afzonderlijk.

Opvulling draaideel: In het draaideel kan je glas plaatsen  of een voordeurdeurpaneel .  Deze worden bevestigd met rubbers, dewelke zichtbaar zijn. Aan de binnenzijde wordt de opvulling van het draaideel vastgezet met glaslatten of afdeklatten.

Opvulling van de voordeur gemaakt uit aluminium

De opvulling van een voordeur is uitvoerbaar in de volgende 3 mogelijkheden :

Glas

Wanneer gekozen wordt voor de uitvoering van een voordeur, bestaande uit glas dan zijn er bij deze keuze diverse glassoorten die in aanmerking komen, met name:

 •  HR++ glas
 •  HR++ glas, eenzijdig gelaagd
 •  HR++ glas, tweezijdig gelaagd
 •  HR+++ glas
 •  HR+++  glas, eenzijdig gelaagd
 •  HR+++ glas, tweezijdig gelaagd

Bovenstaande glastypes zijn tevens verkrijgbaar in matte uitvoering en in matte uitvoering met helder rand van 2 cm.

deurmodel alu 2

Inlegpaneel

Een inlegpaneel wordt steeds aangebracht door middel van afdeklatten in de binnenkader van een draaideel. Inleggenpanelen hebben een dikte dewelke variëren tussen 24 mm tot 44 mm. Ze zijn verkrijgbaar in kunststofuitvoering of in aluminiumuitvoering.

Oplegpaneel of vleugeloverdekkend paneel

Wanneer er geopteerd wordt voor een vleugeloverdekkend paneel heeft de deur geen afzonderlijke binnenkader. Het paneel en de binnenkader zijn één geheel  en vormen een strak en elegant uitzicht. De oplegpanelen zijn tevens verkrijgbaar in kunststof als in aluminium. Hierbij de kanttekening dat een aluminium uitvoering veel sterker is dan de kunststofuitvoering.  De dikte van deze panelen liggen rond de 60 mm.

Aluminium Voordeur Configureren

De vleugeloverdekkende aluminium voordeur niets dan voordelen

In tegenstelling met een standaard voordeur heeft een vleugeloverdekkende  aluminium voordeur heel wat interessante voordelen. Hierbij een overzicht van deze sterke punten :

 • Strakker, wordt één gestroomlijnd geheel. Profielen en panelen zitten op dezelfde hoogte.
 • Mooier en eleganter . De binnenkader is niet langer zichtbaar
 • Steviger en kwalitatief zeer hoogstaand . Dubbele dikte dan een normaal deurpaneel.
 • Betere isolatie. Dikker en meer opvulling en dus ook een veel betere isolatienorm
 • Veiliger. Geen naad tussen buitenkader en het oplegpaneel.
 • Geen storende rubbers visueel waar te nemen.
 • Een volledig zelfdragende structuur. Nooit meer kans op afzakken of vervormen.  Kromtrekken komt dikwijls voor bij sommige deurpanelen. Doch door de zelfdragende structuur van de vleugeloverdekkende voordeurpanelen is dit uit den boze.

 

Prijs oplegpaneel aluminium voordeur.

In de meeste gevallen ligt de prijs van een oplegpaneel gemaakt uit aluminium zo een 30 %  hoger als een inlegdeurpaneel.  Maar, de kwaliteit en de immense voordelen verantwoorden dit prijsverschil.

Niettegenstaande zijn er bedrijven op het internet te vinden die deze vleugeloverdekkende aluminium voordeur aanbieden aan een zeer aantrekkelijke prijs. Hoe ze dit doen? Ze beperken zich tot een productie van een beperkt aantal modellen en voorzien deze van een uniform hang- en sluitwerk uitvoering.

Als je bovenstaande punten goed hebt doorgenomen ga je al snel tot het besef komen waarom je het best voor en aluminium voordeur met vleugeloverdekkend paneel kiest.