✅ MONTAGE SCHUIFPUIEN! In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is het monteren van schuifpuien mogelijk. Vraag onze voorwaarden en offerte voor montage van schuifpuien aan. ✅ Slechts 10 % aanbetaling - saldo bij levering ✅ Laagste prijsgarantie voor topkwaliteit kozijnen!
Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 113

Voor alle andere aluminium kozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

 

Andere Kozijnen Offerte?
Vraag Gratis offerte AAN!

Alu kozijnen

De vele voordelen van alu kozijnen

Alu kozijnen zijn ontzettend populair in woningen en bedrijfspanden en dat is hartstikke logisch. Kozijnen van aluminium hebben namelijk behoorlijk wat voordelen ten opzicht van kozijnen van ander materiaal. Alu kozijnen passen in de meest moderne en strak vormgegeven huizen of bedrijfspanden. Maar ook in de meer klassieke bouwwerken misstaan deze kozijnen zeker niet. Een groot voordeel is dat alu kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben. Tenzij u van poetsen houdt is dat natuurlijk een heerlijke eigenschap. Hier leest u alles over de voordelen van aluminium kozijnen.

Alu kozijnen zijn sterk en modern

Aluminium heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is het een uitermate stevig materiaal maar ook licht van gewicht. De alu kozijnen vervormen of breken niet. Mocht het aluminium toch beschadigd raken dan is het eenvoudig te repareren. Dat maakt alu kozijnen ook naast sterk ook nog eens duurzaam. Door de lange levensduur is aluminium ook nog eens voordelig. Hoewel u in de aanschaf wat kosten moet maken heeft u er dusdanig lang plezier van de kozijnen dat de kosten in verhouding laag zijn. Dat de alu kozijnen bij schade makkelijk te repareren zijn en niet meteen vervangen hoeven te worden maakt ze nog voordeliger.

Veelzijdige vormgeving met alu kozijnen

In de bouw is aluminium een populair materiaal door haar hoogstaande thermische capaciteiten. Zowel in moderne gebouwen als in oudere gebouwen misstaan alu kozijnen zeker niet. Waar het bij moderne en strakke gebouwen een aanvulling is, is aluminium in oudere panden juist een mooi eigentijds detail. Daarnaast kunt u alu kozijnen in talloze kleuren verkrijgen, waardoor het altijd mooi in uw huis past.

Kozijnen zonder roest en rot

Aluminium kozijnen nemen geen vocht op. Daardoor roesten en rotten deze kozijnen in tegenstelling tot kozijnen van ander materiaal niet. Houtrot in uw houten kozijnen tast de sterkte van de kozijnen aan en dat kan ervoor zorgen dat uw kozijnen vervangen moeten worden. Is dat het geval, denk dan eens na over alu kozijnen in uw woning. Dat scheelt u behoorlijk in risico’s en onderhoud. Waar hout regelmatig geschilderd moet worden heeft u aan aluminium geen verder onderhoud. Ook is schade aan aluminium kozijnen makkelijker en beter te repareren.

Aluminium in combinatie met andere materialen

Aluminium combineert goed met andere materialen als het gaat om uitstraling. Echter is het beter voor het aluminium om niet in direct contact te staan met hout, cement, kalk, staal en lood. Dit geldt niet voor roestvrijstaal. Koper, staal en lood zijn gevoelig voor roest en zij kunnen aluminium aantasten daarom moet er een folie tussen de alu kozijnen en deze andere materialen komen. Hout heeft vaak een bewerking gehad waardoor het hout zuren kan bevatten die aluminium kunnen aantasten. Ook daarom komt er tussen hout en aluminium een bescherming.

Aluminium Hef- schuifpui Configureren

Het onderhoud van aluminium kozijnen

Als u de ramen zeemt kunt u de kozijnen meteen meepakken. Meer dan een zachte spons en een zeep zonder schuurmiddel heeft u niet nodig. Er zijn schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor aluminium, daarmee zit u zeker goed. In geval van schade aan de kozijnen is het makkelijk te repareren. Het kozijn hoeft dus niet helemaal vervangen te worden bij schade. Ook een prettig voordeel van aluminium kozijnen.